Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Barcelona vyhrala na ihrisku FC Sevilla 2:0 a je druhá

Na snímke tretí sprava francúzsky útočník Barcelony Ousmane Dembélé oslavuje gól v zápase 25. kola španielskej La Ligy vo futbale FC Sevilla - FC Barcelona v sobotu 27. februára 2021. Foto: TASR/AP

Tretí Real stráca bod a má duel k dobru.

Madrid 27. februára (TASR) - Futbalisti FC Barcelona zvíťazili v sobotňajšom šlágri 25. kola španielskej ligy na ihrisku FC Sevilla 2:0 a posunuli sa na druhé miesto tabuľky. Tretí Real stráca bod a má duel k dobru. Katalánci natiahli sériu bez prehry v najvyššej súťaži na pätnásť stretnutí (12 výhier, 3 remízy).

Hráči Barcelony držali v prvom polčase loptu na svojich kopačkách a domácim nedovolili ani jednu strelu. Ani oni si nevypracovali veľa šancí, no jedna z 29. minúty sa ujala, keď Lionel Messi vysunul kolmicou medzi dvoch obrancov Ousmaneho Dembeleho, ktorý krížnou strelou otvoril skóre. V závere polčasu sa hra vyostrila a za štvrťhodinu padlo päť žltých kariet, štyri na strane domácich. Tréner Sevilly poslal hneď po zmene strán na ihrisko troch nových hráčov a hra sa mierne vyrovnala. Viac nebezpečných útokov však mali stále Katalánci. Lengletov gól zo 68. minúty neplatil pre ofsajd, na druhej strane ani zásah Youssefa En Nesyriho, ktorý sa pred strelou dotkol lopty rukou. Hrdinom duelu tak bol Messi, argentínsky útočník rozhodol v 86. minúte po sólovej akcii. Bol to už jeho 19. ligový gól v sezóne a kraľuje tabuľke kanonierov. Barcelona presekla Seville víťaznú sériu v La Lige, zastavila sa na čísle šesť.

V ďalšom zápase hráči Eibaru remizovali doma s poslednou Huescou 1:1. V drese hostí sedel na lavičke náhradníkov slovenský obranca Denis Vavro. Osasuna zvíťazila na ihrisku Deportiva Alaves 1:0. Po sérii štyroch prehier sa dočkalo výhry Getafe, ktoré zdolalo Valenciu hladko 3:0.

La Liga - 25. kolo:



Eibar - Huesca 1:1 (0:0)

Góly: 83. Diop - 81. Ramirez


FC Sevilla - FC Barelona 0:2 (0:1)

Góly: 29. Dembele, 85. Messi


Deportivo Alaves - CA Osasuna 0:1 (0:0)

Gól: 77. Barja


FC Getafe - FC Valencia 3:0 (1:0)

Góly: 39. Arambarri, 55. Mata, 87. Alena, ČK: 51. Diakhaby (Valencia)


Futbalisti FC Barcelone oživili nádej na zisk titulu v najvyššej španielskej súťaži. V sobotnom stretnutí 25. kola uspeli na ihrisku FC Sevilla 2:0 a naplno bodovali deviatykrát z uplynulých desiatich zápasov. V tabuľke sa posunuli na priebežné druhé miesto. Na vedúce Atletico Madrid strácajú dva body, no líder súťaže má k dobru dva zápasy, v nedeľu sa predstaví vo Villarreale.

Tréner Barcelony Ronald Koeman vyskúšal nový systém, keď vyrukoval s rozostavením 3-5-2. Na lavičke zostal Antoine Griezmann. "Chceli sme hrať vysoko a nedať súperovi príliš priestoru, to nám zjednodušilo situáciu a bolo kľúčom k úspechu. Toto rozostavenie bol risk, ale vyšiel. Bez lopty sme dobre napádali a snažili sa hrať jeden na jedného. Najdôležitejší bol náš pohyb bez lopty, celkovo nám zápas vyšiel," povedal Koeman pre denník Marca.

Triumf Barcelony režíroval Lionel Messi. Najprv v 29. minúte prihral Ousmaneovi Dembelemu, ktorý uplatnil svoju rýchlosť a otvoril skóre. V závere duelu Argentínčan pridal poistku, keď na dvakrát prekonal domáceho brankára Bona. Tesne predtým sa tešili aj Sevillčania, ale Youssef En Nesyri si pomohol rukou a hlavný rozhodca Alejandro Hernandez jeho gól neuznal.

Pred niekoľkými týždňami sa ešte zdalo, že Barcelona bude v lige bojovať skôr o umiestnenie zaručujúce Ligu majstrov, no vďaka vynikajúcej ligovej forme sa nenápadne predrala až na druhé miesto. Hoci ju môže v pondelok preskočil Real Madrid, ktorý ako tretí zaostáva o bod a doma privíta San Sebastian, dobré výsledky nútia Barcelončanov opäť myslieť aj na titul. "Podarilo sa nám niekoľko veľkých výsledkov a sme opäť v hre. V mužstve panuje veľká sebadôvera i nádej. Samozrejme, preteky o titul pokračujú," citovala Gerarda Piqueho agentúra AFP.

Sevillčania prehrali prvýkrát po šiestich víťazstvách. Z výkonu svojich hráčov nebol nadšený ani tréner Julen Lopetegui: "Nemôžem byť spokojný. Prehrali sme, navyše, zaslúžene. Nehrali sme dobre a súper nás vo všetkom prevýšil. Tak ako po vyhratom zápase však musíme otočiť stranu a pokračovať." Šancu na reparát dostanú jeho hráči už v stredu, keď Sevillu čaká na Camp Nou odveta semifinále Kráľovského pohára. Lopeteguiho zverenci si v prvom domácom vystúpení zabezpečili náskok 2:0. "Musíme sa rýchlo pozbierať a pripraviť sa na dôležitý duel. Zatiaľ nie je nič rozhodnuté," uviedol Lopetegui.