Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Barcelona zdolala v odvete Galatasaray 2:1 a je vo štvrťfinále

Hráč Barcelony Pierre-Emerick Aubameyang (vľavo) oslavuje so spoluhráčmi druhý gól počas zápasu odvety osemfinále Európskej ligy Galatasaray Istanbul - FC Barcelona v Istanbule 17. marca 2022. Foto: TASR/AP

Atalanta Bergamo vyhrala na pôde bundesligového Bayeru Leverkusen 1:0 a zdupľovala tak domáci úspech 3:2.

Bratislava 17. marca (TASR) - Futbalisti FC Barcelona postúpili do štvrťfinále Európskej ligy UEFA. Vo štvrtkovej odvete na ihrisku Galatasarayu Istanbul vyhrali 2:1 a keďže v prvom dueli sa zrodila bezgólová remíza, Katalánci nebudú chýbať medzi elitnou osmičkou. Okrem nich si postup ďalej vybojovali aj Glasgow Rangers, SC Braga a Atalanta Bergamo.

Barcelona sa mohla v Istanbule ujať vedenia po desiatich minútach hry, Frenkie de Jong však svoju príležitosť nevyužil. Gólovo udrelo na druhej strane v 28. minúte, keď sa po rohovom kope hlavou v páde zo siedmich metrov presadil Marcao. Hostia odpovedali ešte pred prestávkou - po peknej kombinačnej akcii a prihrávke od Ferrana Torresa si na trávnik položil dvoch obrancov Pedri a strelou po zemi zvnútra šestnástky vyrovnal na 1:1. V nadstavení prvého polčasu ešte Pierre-Emerick Aubameyang hlavičkou zo záklonu trafil brvno bránky Galatasarayu. Päť minút po zmene strán sa Aubameyang dočkal a rozhodol o triumfe i postupe FCB.
Hráč Barcelony Pedri (druhý sprava) strieľa úvodný gól cez brankára Galatasaray Inakiho Penu Sotorresa počas zápasu odvety osemfinále Európskej ligy Galatasaray Istanbul - FC Barcelona v Istanbule 17. marca 2022.
Foto: TASR/AP

Atalanta Bergamo vyhrala na pôde bundesligového Bayeru Leverkusen 1:0 a zdupľovala tak domáci úspech 3:2. Pri piatkovom žrebe štvrťfinálových dvojíc nebude chýbať ani Braga, ktorá potvrdila dvojgólový náskok z prvého zápasu remízou 1:1 v Monaku. Crvena Zvezda Belehrad zdolala Glasgow Rangers 2:1, hostia však mali k pred duelom k dobru komfortný trojgólový náskok.
Hráč Barcelony Pierre-Emerick Aubameyang (vpravo) oslavuje so spoluhráčmi druhý gól počas zápasu odvety osemfinále Európskej ligy Galatasaray Istanbul - FC Barcelona v Istanbule 17. marca 2022.
Foto: TASR/AP

odvety osemfinále EL 2021/2022:


Galatasaray Istanbul – FC Barcelona 1:2 (1:1)
Góly: 28. Marcao – 37. Pedri, 50. Aubameyang
/prvý zápas 0:0, postúpila Barcelona/


Crvena Zvezda Belehrad – Glasgow Rangers 2:1 (1:0)
Góly: 10. Ivanič, 90.+3 El Fardou Ben (z 11 m) - 56. Kent
/prvý zápas 0:3, postúpil Glasgow Rangers/


AS Monaco – SC Braga 1:1 (0:1)
Góly: 90.+1 Disasi - 20. Ruiz
/prvý zápas 0:2, postúpila Braga/


Bayer Leverkusen – Atalanta Bergamo 0:1 (0:0)
Gól: 90.+2 Boga
/prvý zápas 2:3, postúpila Atalanta/