Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Barrier free cup 2021

Pretekári zo Slovenska sa rozhodne vo výsledkovej listine nestratili, za zmienku stoja prvé miesta Mattiasa Molnára (vľavo) a Stelly Szász (vpravo) vo svojich kategóriách Foto: KK Rovinka

BARRIER FREE CUP 2021 - unikátna medzinárodná súťaž v Para-Karate na Slovensku.

Bratislava 7. marca (OTS) - Pod hlavičkou členského klubu KK Rovinka sa od 2. do 28. februára uskutočnila po prvýkrát na Slovensku medzinárodná súťaž v Para-Karate, určená výlučne znevýhodneným športovcom. Vzhľadom na obmedzenia COVID-19, prebehla celá súťaž online. Vysoký záujem o športovanie zdravotne postihnutých športovcov potvrdilo silné medzinárodné zastúpenie takmer 40 pretekárov z Maďarska, Malty, Nemecka, Rumunska aj Slovenska. Pretekári zo Slovenska sa rozhodne vo výsledkovej listine nestratili, za zmienku stoja prvé miesta Mattiasa Molnára a Stelly Szász vo svojich kategóriách.

„Naši športovci si obliekli Karate Gi, nahrali svoje kata a poslali na hodnotenie rozhodcom. Ukázali nám, že aj napriek zdravotnému hendikepu, dokážu prekonať bariéry a presadiť sa. Bolo zážitkom pozerať sa, čo dokážu ľudia s rôznym zdravotným postihnutím, akú majú pevnú vôľu a odhodlanie,“ komentoval priebeh súťaže Viliam Eichoff, spoluorganizátor súťaže.

Vzhľadom na pozitívnu odozvu a veľký záujem o súťaž sa organizátori rozhodli, že budú v tejto iniciatíve pokračovať a už teraz plánujú druhé kolo, ktoré by mohlo prebehnúť v letných mesiacoch.

Poďakovanie za toto unikátne podujatie patrí nadšencom z KK Rovinka a tímu BerrierFree, rozhodcovskému zboru pod vedením pani Ajky Segešovej, menovite páni Tomáš Kayser – KK Seiwa Bratislava, Miroslav Šenk – FKŠ Prievidza a Rudolf Uram – Rudo Dojo.
Zo srdca ďakujeme všetkým zúčastneným pretekárom, rodičom a každému, kto túto iniciatívu podporil.