Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Barteková nepostúpila do finále skeetu, obsadila 13. miesto

Slovenská reprezentantka v športovej streľbe Danka Barteková počas kvalifikácie v skeete žien na XXXII. letných olympijských hrách v Tokiu v nedeľu 25. júla 2021. Foto: TASR - Martin Baumann

Na rozstrel jej chýbali dva terče.

Tokio 26. júla (TASR) - Slovenská strelkyňa Danka Barteková nepostúpila do finále skeetu na olympijkých hrách v Tokiu. V kvalifikácii obsadila 13. miesto, keď trafila 118 asfaltových holubov.

Bronzová medailistka z Londýna 2012 bola po prvom kvalifikačnom dni na 9. mieste so skóre 71. Druhý deň začala dobre a až do ôsmeho stanovišťa bola bezchybná. Potom však minula a výrazne si skomplikovala situáciu. V záverečnej piatej položke pridala ďalšie dve chyby a definitívne prišla o finálovú účasť. Na rozstrel jej chýbali dva terče. "Mala som dnes obrovskú smolu na sedmičke, čo je ľahké stanovisko. Trochu som sa ´vycukala´, čakala som, kým zavolajú na strelkyne na vedľajšom pódiu a vystrelia. To neprichádzalo, znervóznela som a stálo ma to dva holuby. Je to chyba, ktorá asi nie je hodná olympiády, ale inak som do toho dala všetko. Je mi to ľúto," povedala po pretekoch.