Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Barteková po prvenstve na ME: Nebola som nastavená na zlato

Na snímke úspešné slovenské reprezentantky v športovej streľbe v skeete z ME v talianskom Lonate zlatá Danka Barteková (vľavo) a strieborná juniorka Vanesa Hocková (vpravo) počas tlačovej konferencie v Bratislave 20. septembra 2019. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Najcennejší kov získalo aj juniorské družstvo v skeete v zložení Vanesa Hocková, Dominika Buzášová, Diana Marková.

Bratislava 20. septembra (TASR) - Slovenská strelecká reprezentácia sa z majstrovstiev Európy v talianskom Lonate vrátila zo štyrmi medailovými umiestneniami. Postarali sa o ne výlučne ženy. Zlato v skeete obhájila Danka Barteková. Najcennejší kov získalo aj juniorské družstvo v skeete v zložení Vanesa Hocková, Dominika Buzášová, Diana Marková. Striebro vybojoval tím senioriek v zložení Danka Barteková, Lucia Kopčanová, Veronika Sýkorová. Hocková dosiahla na druhú priečku v individuálnej súťaži junioriek.

S výsledkami na šampionáte prevláda spokojnosť. "Toľko medailí som neočakával ani v najkrajších snoch. Hlavne keď MS mohli dopadnúť oveľa lepšie," povedal tréner Štefan Zemko. "Zlato Danky Bartekovej bolo prirodzené vyvrcholenie celoročnej kvalitnej práce," dodal.

Pre Bartekovú bol triumf dôležitým návratom do mentálnej pohody po neúspechu na MS. Osobne ju navyše mimoriadne teší zvyšujúca sa konkurencia v ženskej reprezentácii. "Keď idem strieľať tímovú súťaž, mám vedľa seba dve kvalitné dievčatá, ktoré vedia potiahnuť keď treba. Je to úplne iný pocit. Vo finále sme nastúpili proti tímu s dvoma olympijskými víťazkami. Potrápili sme ich až do posledného stanovišťa. Som hrdá, že to nebolo jednoznačné," zhodnotila vystúpenie SR v skeete družstiev.

Rok pred olympiádou v Tokiu Barteková ukázala, že v skeete bude opäť slovenskou medailovou nádejou. "Nebola som nastavená, že idem obhajovať zlato. Čakala som, že ma pohltí stres z veľkých očakávaní. Na troch dôležitých pretekoch pred šampionátom som nedokázala predviesť, čo viem. Až posledné preteky v sezóne mi vyšli," tešila sa majsterka Európy.