Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Baška bol tretí v 1. etape Tour Down Under, vyhral Bennet

Na archívnej snímke Erik Baška z tímu Bora Hahsgrohe. Foto: TASR - Oliver Ondráš

Na konci 150 km úvodnej etapy prvého podujatia UCI World Tour v sezóne si najlepšie útok načasoval Bennet, na ktorého nestačili ani Nemec Andre Greipel.

Adelaide 21. januára (TASR) - Prvú etapu cyklistických pretekov Tour Down Under vyhral v utorok v záverečnom špurte Ír Sam Bennett z Deceuninck Quick-Step, ktorý na druhé miesto odsunul Belgičana Jaspera Philipsena (UAE-Team Emirates) a Slováka Erika Bašku (BORA-hansgrohe).

Na konci 150 km úvodnej etapy prvého podujatia UCI World Tour v sezóne si najlepšie útok načasoval Bennet, na ktorého nestačili ani Nemec Andre Greipel, domáci Caleb Ewan či Talian Elia Viviani. Druhý Slovák v štartovom poli Juraj Sagan (BORA-hansgrohe) skončil na 50. mieste. Etapa mala päť 30 km okruhov, druhá je na programe v stredu v dĺžke 135,8 km.

"Dnes to bola etapa pre šprintérov a my sme chceli najprv vidieť, ako to pôjde po prvom okruhu. V prvých kolách trochu fúkalo a situácia na trati sa neustále menila. My sme chceli ísť koncentrovane a držať si v pelotóne dobré pozície. Posledný kilometer to tam bolo dosť ťažké, človek si musel dávať veľký pozor, aby išiel bezpečne a nezostal zablokovaný. Snažili sme sa ísť do optimálnej pozície a tím dobre zapracoval. Dokázali sme naplniť naše plány a tak môžeme byť s výsledkom spokojní," povedal Baška pre oficiálny web jeho zamestnávateľa.

výsledky:


1. etapa (Tanunda - Tanunda, 150 km): 1. Sam Bennett (Ír./ Deceuninck-Quick-Step) 3:28:54 hod., 2. Jasper Philipsen (Belg./UAE-Team Emirates), 3. Erik BAŠKA (SR/BORA-hansgrohe), 4. Elia Viviani (Tal./Cofidis), 5. Andre Greipel (Nem./Israel Start-Up Nation), 6. Kristoffer Halvorsen (Nór./EF Pro Cycling), 7. Caleb Ewan (Aust./Lotto Soudal), 8. Marc Sarreau (Fr./Groupama-FDJ) - všetci rovnaký čas, 50. Juraj SAGAN (BORA-hansgrohe) +10 s

celkové poradie: 1. Bennett 3:28:44, 2. Philipsen +4 s, 3. BAŠKA +6, 4. Daryl Impey (JAR/Mitchelton-SCOTT), 5. Jarrad Drizners (Aust./UniSA-Australia) obaja +7, 6. Christopher Lawless (V.Brit./Team Ineos) +8, ... 50. SAGAN +10