Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Austrálski basketbalisti odmietli vycestovať na zápas do Iránu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Austrálska vláda varovala svojich občanov pred cestou do Iránu, pretože v krajine sa zvýšil počet zadržaných návštevníkov zo zahraničia.

Melbourne 12. novembra (TASR) - Basketbalisti Austrálie neodcestujú na budúci týždeň do Iránu na svoj záverečný duel kvalifikácie MS 2023 pre obavy o bezpečnosť hráčov. Austrália si už v predstihu zabezpečila účasť na svetovom šampionáte, v skupine z deviatich zápasoch ani raz neprehrala.

"Basketbalový zväz v spolupráci s príslušnými úradmi dôkladne posúdil riziká a výsledkom je, že v súčasnosti nevyšle do Iránu žiadny tím," uviedol v oficiálnom stanovisku riadiaci orgán austrálskeho basketbalu. V Iráne prebiehajú naďalej masové protivládne demonštrácie, vyvolané smrťou 22-ročnej Kurdky Mahsy Amíníovej. Tá prišla o život po zadržaní iránskou mravnostnou políciou.

Austrálska vláda varovala svojich občanov pred cestou do Iránu, pretože v krajine sa zvýšil počet zadržaných návštevníkov zo zahraničia. "Tešíme sa, že nemusíme v Teheráne hrať, keďže tam vládne chaos," povedal pre austrálske médiá jeden z reprezentantov Dejan Vasiljevic. Informovala agentúra AFP.