Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Do Jindřichovho Hradca mieri bývalý hráč NBA Raymond Felton

Na snímke Raymond Felton (vpravo). Foto: TASR/AP

Jindřichův Hradec sa dlhodobo snaží o návrat od najvyššej súťaže, aktuálne patrí Lions v skupine o 1. - 6. miesto tretia pozícia.

Jindřichův Hradec 6. marca (TASR) – Druholigový český basketbalový klub GBA Lions Jindřichův Hradec by sa mal posilniť o hviezdne meno. Do tímu slovenského trénera Juliána Beťka mieri päťka draftu NBA z roku 2005 a bývalý hráč New York Knicks či Oklahoma City Thunder Raymond Felton.

Tridsaťpäťročný americký rozohrávač má za sebou 15-ročnú kariéru v najlepšej lige sveta. Ako víťaza univerzitnej NCAA si ho v roku 2005 z piateho miesta v drafte vybral tím Charlotte Bobcats. Hneď vo svojej prvej profesionálnej sezóne sa dostal do druhého najlepšieho tímu nováčikov NBA. "Má výborné zrýchlenie, streľbu za tri body. Je neskutočne dobrý v pick and roll a tiež v prechodovej fáze. Dlhodobo dával v NBA nad 10 bodov, takže si myslím, že jeho prednosti sa ukážu vo viacerých aspektoch hry. Hrá celý život rozohrávača, ale myslím si, že je to hráč, ktorý je schopný hrať aj na viacerých postoch," citoval portál irozhlas.cz trénera Jindřichovho Hradca Juliána Beťka.

Po päťročnej anabáze v Charlotte zamieril do New Yorku Knicks, v ďalších rokoch si okrem iného zahral za Denver Nuggets, Portland Trail Blazers, Dallas Mavericks a Los Angeles Clippers. Jeho nateraz posledným pôsobiskom v zámorí bola Oklahoma City Thunder, ktorej súčasťou bol v predchádzajúcich dvoch sezónach. Od 1. júla je Felton v NBA neobmedzený voľný hráč. "Poznáme sa z univerzity, kde sme proti sebe hrali. Minulý rok sme boli s Get Better Academy v Amerike na tour a boli sme sa pozrieť za mojím bývalým koučom Bradom Stevensom, ktorý teraz trénuje Boston Celtics. Akurát hrali proti Oklahome a mal som tak možnosť vidieť Raymonda v akcii," vysvetlil Beťko.

Jindřichův Hradec sa dlhodobo snaží o návrat od najvyššej súťaže, aktuálne patrí Lions v skupine o 1. - 6. miesto tretia pozícia, na vedúci Písek majú dvojbodovú stratu, ale dva zápasy k dobru. "Jeho podmienky sú internou záležitosťou. Bola to investícia do posunu a pokroku, ktorý by sme chceli v Jindřichovom Hradci urobiť. Našou ambíciou a cieľom bolo posilniť sa a dostať sa do baráže, túto ambíciu sme od začiatku sezóny neskrývali," dodal na záver tréner Jindřichovho Hradca.