Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Basketbalovým majstrom je Inter

Radosť basketbalistov Interu po víťazstve v prvom zápase finále play off Slovak Sport.TV extraliga v basketbale mužov medzi BK Inter Incheba Bratislava - BC Prievidza 2. mája 2014 v Bratislave. Foto: TASR/Martin Baumann

Rozhodol o tom verdikt Hracej komisie Slovenskej basketbalovej asociácie.

Bratislava 11. mája (TASR) - Basketbalisti BK Inter Incheba Bratislava sa stali majstrom SR v extraligovej sezóne 2013/2014. Rozhodol o tom verdikt Hracej komisie Slovenskej basketbalovej asociácie (HK SBA), ktorá skontumovala štvrtý finálový duel v prospech Interu s výsledkom 0:20.

Bratislavčania tak triumfovali 4:0 na zápasy, hoci na palubovke sa v sérii odohrali len dva duely.

Prievidza sa vzhľadom na prechádzajúci verdikt HK SBA o kontumácii tretieho vzájomného duelu v prospech Interu pre inzultáciu jedného z rozhodcov duelu rozhodla nenastúpiť na štvrtý zápas. HK SBA tak v súlade s hracím poriadkom skontumovala aj druhý zápas v sérii, čím prisúdila Bratislavčanom štvrté finálové víťazstvo a tým pádom aj majstrovský titul.

Prievidzský klub bude musieť navyše uhradiť pokutu vo výške 1000 eur, podľa článku 3.2 Disciplinárneho poriadku SBA za "Nedostavanie sa k zápasu z vlastnej viny".