Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Basketbal: Kováčik po prehre v Lille, zlý výkon vo všetkých smeroch

Maroš Kováčik Foto: TASR/Michal Svítok

Do zložitej situácie sa dostali basketbalistky Good Angels Košice. V utorok prehrali na palubovke francúzskeho Lille o 16 bodov.

Košice 9. marca (TASR) - Do zložitej situácie sa dostali basketbalistky Good Angels Košice. V utorok prehrali na palubovke francúzskeho Lille o 16 bodov (42:58) a v odvetnom zápase štvrťfinále Európskeho pohára FIBA budú mať čo robiť. V hre bude nielen postup do semifinále, ale aj zotrvanie trénera Kováčika.

V Eurolige, z ktorej Košičanky postúpili do štvrťfinále Európskeho pohára FIBA, musel tréner Maroš Kováčik veľakrát hodnotiť zápasy, v ktorých jeho zverenky neuspeli. Po návrate z Lille bol však mimoriadne smutný a z jeho prejavu bolo cítiť veľké sklamanie. "Asi nikto si po našom nedávnom zápase v Lille nepredstavoval, že to bude takéto zlé," poznamenal tréner Good Angels narážajúc na mesiac staré víťazstvo 78:48 na palubovke Lille. "Náš výkon bol zlý vo všetkých smeroch. Slabá percentuálna úspešnosť streľby, sedemnásť doskočených lôpt súpera pod naším košom. Nebolo v našom tíme nikoho, kto by zabojoval. Súper nás od prvých sekúnd agresívne pritlačil. Rozhodcovia pustili tvrdšiu hru a kým sme sa spamätali, už bolo neskoro," dodal Kováčik.

Košičanky ťahali za kratší koniec prakticky po celý zápas, hoci v prvej štvrtine v jednom momente viedli 12:8. Inak však dominoval domáci tím, ktorý si do piatkovej odvety prináša zdanlivo pohodlný 16-bodový náskok. "Už sme ich raz zdolali o 30 bodov, takže vieme, že na nich máme. V hlavách sa však musíme inak nastaviť. V utorok to vyzeralo, akoby sme hrali ligový zápas, v ktorom sa nám nič nemôže stať. Matematika je jasná. Potrebujeme v piatok vyhrať o 16 bodov, čiže každú štvrtinu v priemere o štyri body. Ak hráčky nepodajú výkon, ktorý bude spĺňať najprísnejšie kritériá, tak nemáme šancu. Nie sme v takej forme, v akej sme boli na konci Euroligy. V uplynulých dňoch sme sa totálne rozpadli. Američanky boli desať dní doma a bolo vidieť, že nič nerobili, netrénovali," povedal Kováčik. Košičanky sú tak pred odvetou v ťažkej, no nie bezvýchodiskovej situácii. Na postup musia Lille v odvete zdolať minimálne o 16 bodov, výhodou môže byť prostredie v Angels aréne. "Rozhodli sme sa, že utorňajší zápas ani nebudeme dievčatám ukazovať. Chceme zostať pozitívni, veď to nie je tím hviezd. Potrebnú kvalitu často nahrádzajú bojovnosťou a chcením. Ak by sa nám odvetný zápas nevydaril, tak je možné, že ponúknem generálnemu manažérovi svoju rezignáciu," prekvapil tréner Kováčik.

Aj samotné hráčky sú si vedomé neľahkej pozície, no pred odvetou neskladajú zbrane. "Nemôžeme sa teraz položiť. Máme pred sebou ešte dôležitejší zápas na domácej palubovke. To skóre nie je také, že by sme nemohli postúpiť. Musíme myslieť pozitívne a odohrať podobný zápas ako v Lille pred mesiacom," poznamenala Barbora Bálintová. V podobnom duchu sa vyjadrila aj Romana Stehlíková. "Dobehnúť sa to dá. Dokázali sme si to pred mesiacom a skúsime to znovu, no budeme musieť podať omnoho lepší výkon," dodala Stehlíková.