Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Majorošová odchádza študovať a hrať na univerzitu v Illinois

Na snímke s loptou hráčka Košíc Sára Majorošová. Foto: TASR - František Iván

Talentovaná rozohrávačka odohrala v sezóne 2019/2020 18 ligových duelov, priemerne si v nich zapísala 6,4 bodu, 2,1 doskoku a 2,5 asistencie.

Košice 26. júna (TASR) - Devätnásťročná basketbalistka Young Angels Košice Sára Majorošová odchádza študovať a hrať na americkú školu Southern Illinois University Edwardsville. U účastníka najvyššej divízie univerzitnej NCAA by mala hrať najbližšie štyri sezóny.

Mládežnícka reprezentantka Slovenska je odchovankyňa Košíc a od roku 2016 hrala najvyššiu slovenskú súťaž žien. Počas tohto obdobia zvíťazila s tímom dvakrát vo Východoeurópskej lige (EEWBL), na konte má aj dva tituly majstra Slovenska. Prednedávnom dostala štipendium a možnosť hrať v zámorí. "Je to pre mňa veľká príležitosť. Celý život som strávila v Košiciach, kde som nielen basketbalovo vyrastala. Bude to pre mňa obrovská zmena, ale som rada, že klub aj všetci v mojom okolí mi umožnili napredovať. Veľmi sa na to teším, ale na druhej strane mi budú Košice chýbať. Spomienky sa nedajú len tak vymazať. Budem myslieť na všetko dobré aj zlé, čo som tu zažila. Vybrala som si psychológiu, pretože ma vždy zaujímala," vyjadrila sa Majorošová pre oficiálny klubový web Young Angels Košice.

Talentovaná rozohrávačka odohrala v sezóne 2019/2020 18 ligových duelov, priemerne si v nich zapísala 6,4 bodu, 2,1 doskoku a 2,5 asistencie. Spokojnosť s angažovaním slovenskej basketbalistky vyjadrila aj trénerka "púm" Paula Buscherová: "Tešíme sa, že sa k nám Sára pridá. Jej najsilnejšími zbraňami sú súťaživosť a pracovná etika. Je pred ňou veľká výzva a skúsenosti z reprezentácie by jej mohli pomôcť k tomu, aby sa rýchlo adaptovala na univerzitný basketbal."