Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Piešťanské Čajky posilnila Fínka Pirttinenová

Ilustračné foto. Foto: TASR – Milan Kapusta

V minulosti hrávala aj v nemeckej bundeslige či na Islande.

Piešťany 13. septembra (TASR) – Basketbalový klub Piešťanské Čajky získal do svojich služieb fínsku reprezentantku Veeru Pirttinenovú.

Dvadsaťštyriročná krídelníčka prišla do Piešťan ako náhrada za dlhodobo zranenú Američanku Ke´Shunan Jamesovú. V uplynulej sezóne hrala v domácej súťaži za Catz Lappeenranta, kde bola najlepšou hráčkou tímu s priemerom takmer 17 bodov, päť doskokov a štyri asistencie na zápas. V minulosti hrávala aj v nemeckej bundeslige či na Islande.

„Vzhľadom na dlhodobé zranenie Ke´Shunan Jamesovej sme potrebovali čo najrýchlejšie doplniť káder. Vzhľadom na aktuálne možnosti a krátkosť času sa naskytla príležitosť angažovať fínsku reprezentantku Veeru Pirttinenovú, ktorá síce väčšinu svojej kariéry hrávala doma vo Fínsku, no so zaujímavými štatistikami. Je to ešte relatívne mladá hráčka, ktorá sa môže posúvať a verím, že do nášho tímu prinesie to, čo od nej očakávame," povedal tréner Peter Jankovič.

„Počula som veľa dobrého na tento klub a ľudí, ktorí v ňom pôsobia. Možnosť hrať za Piešťanské Čajky som prijala, ako veľkú výzvu, keďže ide o ambiciózny tím a verím, že sa v ňom budem zlepšovať a takisto pomôžem tímu k dobrým výsledkom. Prvotné dojmy z nového pôsobiska sú veľmi pozitívne a teším sa, keď všetkých spoznám. Čaká nás veľa tvrdej práce, no verím, že budeme mať úspešnú sezónu," uviedla pre klubovú stránku Pirttinenová.