Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Kováčik je novým trénerom basketbalistiek Slovenska

Tréner Good Angels Košice Maroš Kováčik Foto: TASR/František Iván

Tréner slovenského šampióna Good Angels Košice vystriedal vo funkcii hlavného kormidelníka Ivana Vojtka.

Košice 30. septembra (TASR) - Novým trénerom slovenskej ženskej basketbalovej reprezentácie sa stal Maroš Kováčik, ktorý je súčasne trénerom slovenského šampióna Good Angels Košice. Vo funkcii hlavného kormidelníka vystriedal Ivana Vojtka.

"Som naozaj hrdý na to, že môžem nosiť na hrudi znak Slovenska. Je to pre mňa posun v mojej trénerskej kariére. Pevne verím, že svojimi vedomosťami i schopnosťami som presvedčil ľudí v SBA, že sa na túto pozíciu zrejme hodím a fakticky si ma vybrali," uviedol Kováčik a pokračoval: "Z hľadiska štátnej reprezentácie sa už nedá ísť vyššie a pri mojom mladom veku je to pre viacerých ľudí prekvapenie. Spravím všetko preto, aby bola spokojnosť nielen vedenia, ale aj ľudí okolo basketbalu i širokej verejnosti najmä s výsledkami."

Tréner košického klubu, s ktorým postúpil v predchádzajúcej sezóne až medzi štyri najlepšie kluby Euroligy, pôsobil i pri reprezentácii žien do 20 rokov. "Môžem iba predpokladať, že si ma vybrali za prácu, ktorú odvádzam za posledné tri roky pri Good Angels, v spojitosti s reprezentáciou U20, takže asi to rozhodlo," zamyslel sa Kováčik.

Kováčik má už aj asistenta

Kováčik už navrhol i realizačný tím, pričom priznal, že by mohlo prísť ešte k nejakým zmenám. "V prvom kole som navrhol mená na každú pozíciu. Teraz je na ťahu SBA. Môže dôjsť k nejakej diskusii pri nejakých menách. Na poste svojho asistenta by som chcel vidieť Petra Jankoviča," konštatoval Kováčik.

Kováčika vo funkcii hlavného kormidelníka potvrdil v pondelok večer i výkonný výbor SBA (Slovenskej basketbalovej asociácie). Jeho asistentom sa stal spomínaný Peter Jankovič a manažérom slovenských basketbalistiek Roman Adamčík.

Hlavným trénerom slovenských žien do 20 rokov sa stal Juraj Suja. Do funkcie reprezentačného trénera dievčat do 17 rokov (ročník narodenia 1997) vymenoval VV SBA Igora Skočovského. Reprezentačným trénerom dievčat do 16 rokov (ročník narodenia 1998) sa stal Juraj Adamčík, trénerom chlapcov do 16 rokov Marek Bulík, asistentom v tejto kategórii bude Richard Duriš. Richard Duriš sa zároveň stal Ústredným trénerom mládeže.