Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

SBL: Kurilla nebude pokračovať na lavičke Žiliny

Na snímke tréner Žiliny Ivan Kurilla počas zápasu 30. kola Slovenskej basketbalovej ligy (SBL) mužov medzi BK Iskra Svit - PP TV Raj Žilina 6. marca 2019 vo Svite. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Štyridsaťjedenročný Kurilla má bohatý pracovný životopis. V minulosti trénoval okrem Žiliny aj mužov Lučenca, Banskej Bystrice či Košíc.

Žilina 27. mája (TASR) - Ivan Kurilla nebude pokračovať vo funkcii hlavného trénera basketbalistov BK Slávia Žilina. Skúsený kouč sa dohodol s vedením BK 04 AC LB Spišská Nová Ves, kde bude pracovať ako člen výkonného výboru.

"Chcem pomôcť klubu, kde som kedysi začínal a bol aj šéftrénerom. Teraz momentálne už trénovať nebudem, nemám tú ambíciu. Moje pracovné povinnosti sa budem snažiť spojiť s basketbalom. Budem sa orientovať na organizačno-technické či iné funkcionárske veci. Nevylučujem ani metodickú pomoc v rámci trénerstva pri mládeži, ale aj v A-tíme," uviedol Kurilla pre oficiálnu klubovú webstránku.

Štyridsaťjedenročný Kurilla má bohatý pracovný životopis. V minulosti trénoval okrem Žiliny aj mužov Lučenca, Banskej Bystrice či Košíc, ženy Ružomberka zasa doviedol do štvrťfinále Európskeho pohára FIBA. Na dolnom Liptove pôsobil aj ako športový a marketingový riaditeľ vo futbalovom klube MFK Ružomberok. Okrem toho je známy aj ako dlhoročný tréner mládežníckych basketbalových reprezentácií Slovenska.