Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Slovenský reprezentant Merešš si zahrá za české Pardubice

Na archívnej snímke vľavo Jakub Merešš. Foto: TASR – František Iván

Odchovanec Žiliny si v rámci Slovenskej basketbalovej ligy zahral len za svoj rodný klub a v sezóne 2016/2017 pôsobil krátko v Nitre.

Pardubice 26. júna (TASR) – Slovenský basketbalista Jakub Merešš si prvýkrát v kariére zahrá v zahraničí. Dvadsaťtriročný reprezentant sa dohodol na viacročnom kontrakte s účastníkom najvyššej českej súťaže BK JIP Pardubice.

Odchovanec Žiliny si v rámci Slovenskej basketbalovej ligy zahral len za svoj rodný klub a v sezóne 2016/2017 pôsobil krátko v Nitre. V drese Slávie sa postupne vypracoval na jedno z najlepších krídel súťaže, čo mu otvorilo cestu aj do reprezentačného výberu. V národných farbách debutoval vo februári v dueli s Luxemburskom.

„Som veľmi rád, že som sa mohol stať súčasťou pardubického klubu. Myslím si, že príchod do Pardubíc je pre mňa najlepšou možnosťou, čo sa týka môjho kariérneho rastu a ďalšieho zlepšovania. Videl som niekoľko videí zo zápasov a veľmi sa mi páčila atmosféra, ktorá panuje v pardubickej hale, takže sa veľmi teším, až si konečne budem môcť zahrať pred týmito skvelými fanúšikmi," citovala Merešša oficiálna klubová webstránka.

Dvadsaťtriročný basketbalista, ktorý môže hrať aj na pozícii pivota, má za sebou doteraz najlepšiu sezónu v Žiline. S priemermi 13,9 bodu a 6,1 doskoku na zápas sa dostal do slovenského All Star tímu sezóny 2019/2020.

„Sme veľmi šťastní, že sa nám podarilo dohodnúť na spolupráci s Pardubicami. Verím, že toto spojenie bude veľmi prospešné pre obe strany a Jakub pomôže Pardubiciam v boji o najvyššie priečky. Jakubovým veľkým prianím bolo vyskúšať si v ďalšej sezóne inú súťaž ako SBL. Súčasne by som chcel poďakovať klubu zo Spišskej Novej Vsi. Vďaka zmluve, ktorú sme tam tento rok podpísali, sme mali istotu. Vedenie klubu nám vyšlo veľmi v ústrety, keď nám umožnilo dať do Jakubovej zmluvy výstupnú klauzulu, vďaka čomu mohol odísť do zahraničia a obliecť si dres Pardubíc," dodal Mereššov agent Jan Hubálek.