Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Basketbal: Ružomberčanky sa vo finále stretnú s Piešťanskými Čajkami

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Krošlák

Obhajkyne trofeje z Ružomberka v piatkovom semifinále v Prievidzi zvíťazili nad tímom Dubček Bratislav. Piešťanské Čajky si potom v druhom semifinále poradili s Young Angels Košice.

Prievidza 14. februára (TASR) - Finále Slovenského pohára basketbalistiek bude mať po roku opäť rovnaké zloženie. Stretnú sa v ňom MBK Ružomberok a Piešťanské Čajky, o trofej zabojujú v sobotu 15. februára o 15.30 h.

Obhajkyne trofeje z Ružomberka v piatkovom semifinále Final Four v Prievidzi zvíťazili nad tímom Dubček Bratislava jednoznačne 100:50. Piešťanské Čajky si potom v druhom semifinále poradili s Young Angels Košice 66:54.

Final Four Budiš Slovenský pohár - semifinále:



MBK Ružomberok - Dubček Bratislava 100:50 (57:18)

Najviac bodov: Mištinová 23, Jackovecová 22, Dudášová 17 - Krajčovičová 14, Bachorová 9, Lüttmerdingová a Šeligová po 8, 70 divákov.


Hlasy po zápase:

Juraj Suja, tréner Ružomberka: "Sme radi, že sme v zdraví odohrali prvý semifinálový zápas. Rozložili sme minúty tak, ako sme chceli. S tým som spokojný. Verím, že v sobotu budeme pripravení bojovať o Slovenský pohár, aj keď to bude pre nás veľmi náročné proti akémukoľvek tímu.“

Viliam Pešta, asistent trénera Dubček Bratislava: "Myslím si, že sme odohrali veľmi solídny zápas, s výnimkou prvej štvrtiny, v ktorej mali dievčatá pravdepodobne úvodný strach z Ružomberka. V ostatných troch štvrtinách si myslím, že sme na naše možnosti podali veľmi dobrý výkon. Myslím si, že aj Ružomberku sme boli solídnym súperom.


Piešťanské Čajky - Young Angels Košice 66:54 (34:20)

Najviac bodov: Hamilton-Carterová 12, Tadičová 11, Páleniková 10 - Grossová 18, Flukerová 15, Bojovičová 8, 200 divákov.


Hlasy po zápase:

Richard Kucsa, tréner Piešťan: "V prvom rade gratulujem dievčatám. Sme radi, že sme zvládli tento semifinálový zápas. Ako aj priebeh stretnutia ukázal, nebolo to vôbec jednoznačné. Košice sa posilnili. V niektorých fázach sme sa asi potrebovali aj viac upokojiť. Myslím si, že sme od druhej štvrtiny celkom kontrolovali priebeh stretnutia. Či sme hrali dobre alebo nie, to je teraz nepodstatné. Podstatný je výsledok. Som rád, že zajtra môžeme bojovať o finále a trofej.“

Zuzana Žirková, trénerka Košíc: "Žiaľ, bolo cítiť našu nezohratosť, keďže sme spolu trénovali len štyri dni. Milica Bojovičová prišla včera v noci. Dnes to bolo strašne kostrbaté a súper hral jednoznačne lepšie.“