Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Vo WNBA budú udeľovať trofej pomenovanú po Bryantovi a dcére Gianne

Na archívnej snímke zo 14. júna 2009 basketbalista Los Angeles Lakers Kobe Bryant drží trofej Larryho O'Briena a trofej pre najužitočnejšieho hráča (MVP) súťaže po zisku titulu po triumfe nad Orlandom Magic v 5. finálovom zápase zámorskej basketbalovej NBA v Orlande. Jeden z najlepších basketbalistov histórie Kobe Bryant zahynul v nedeľu 26. januára 2020 po páde helikoptéry vo veku 41 rokov. Foto: TASR/AP

Cenu dostane jednotlivec alebo skupina za významný príspevok k zviditeľneniu, vnímaniu a rozvoju basketbalu žien a dievčat.

Los Angeles 18. apríla (TASR) - Vedenie zámorskej ženskej basketbalovej WNBA plánuje od sezóny 2021 udeľovať trofej "Kobe & Gigi Bryant Advocacy Award". Chce si ňou uctiť pamiatku tragicky zosnulého legendárneho basketbalistu Kobeho Bryanta a jeho dcéry Gianny, ktorí zahynuli v januári pri havárii vrtuľníka. Cenu dostane jednotlivec alebo skupina za významný príspevok k zviditeľneniu, vnímaniu a rozvoju basketbalu žien a dievčat.

"Kobe bol neuveriteľný zástanca ženského basketbalu, Gianna oplývala vášňou a zanietením pre túto hru. Trofej ocení ich dedičstvo a odzrkadlí Kobeho záväzok mentorovať ďalšiu generáciu hráčok, propagovať tento šport a vracať nadobudnuté späť basketbalovej komunite," uviedla pre web súťaže komisárka WNBA Cathy Engelbertová.