Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 15. jún 2024Meniny má Vít
< sekcia Šport

Basketbalisti Inter s Radoslavom Rančíkom sa chcú pobiť o titul

Radoslav Rančík Foto: TASR/Martin Baumann

Inter v nadchádzajúcej sezóne už nebude pôsobiť v českej lige, ale iba v najvyššej domácej súťaži.

Bratislava 3. októbra (TASR) - Basketbalový klub Inter Bratislava sa po roku v českej Mattoni NBL vrátil do slovenskej extraligy s výrazne obmeneným kádrom s cieľom dostať sa do finále play off a zabojovať o majstrovský titul.

Najzaujímavejším menom v mužstve je trojnásobný najlepší hráč Slovenska Radoslav Rančík, ktorý s Interom podpísal otvorený kontrakt. Ďalšou novinkou je, že klub už nepôsobí pod hlavičkou Asociácie športových klubov AŠK Inter, ale na jeho fungovanie bola založená nová spoločnosť.

Inter v nadchádzajúcej sezóne už nebude pôsobiť v českej lige, ale iba v najvyššej domácej súťaži.

"Podmienkou na účasť slovenského mužstva v českej lige bola aj paralelná povinnosť štartovať na Slovensku, na čo si z ekonomických dôvodov netrúfame. Nezávisle od toho vznikla iniciatíva v AŠK, že pokiaľ vedenie BK má ambíciu pokračovať v akejkoľvek najvyššej súťaži na Slovensku alebo v Čechách, tak by malo ísť svojou cestou a založiť si novú spoločnosť. Z rozhodnutia AŠK sme boli kvázi prinútení urobiť tento krok," uviedol pre TASR generálny manažér klubu Michal Ondruš. BK Inter Bratislava, s.r.o. však bude naďalej spolupracovať s AŠK Inter na úrovni partnerov a svoje domáce zápasy bude hrať v Hant Aréne. "Dohodli sme sa a máme garanciu na najbližšie tri roky," dodal.

Cieľ: finále play off

Žlto-čierni" chcú v nasledujúcej sezóne zaútočiť na pozície, ktoré im patrili v minulosti. Hlavný cieľ je neskromný, prebojovať sa do finále play off. "Mužstvo je kvalitnejšie ako v posledných sezónach, či už v extralige alebo Mattoni NBL. Chceme sa dostať do ligového finále. Samozrejme, je ťažko to hovoriť takto dopredu. Uvidíme, čo robila v lete konkurencia, ako trafili legionárov a po niekoľkých kolách budeme múdrejší. No cieľ máme jasný," pokračoval Ondruš.

Tomu bolo podriadené aj zloženie mužstva. Hlavnou hviezdou, no pravdepodobne len v úvode sezóny, bude Radoslav Rančík. "Uzavreli sme s ním takzvaný otvorený kontrakt, ktorý mu umožňuje kedykoľvek odísť. Čiže u nás bude pôsobiť do momentu, keď podpíše ponuku zo zahraničia. V tomto momente je však naším hráčom," vysvetlil Ondruš.

S mužstvom sa pripravuje aj jeho brat Martin Rančík, ktorý si momentálne doliečuje zranenie. Je však pravdepodobné, že aj on by mohol pomôcť tímu. "Mal vážne zranenie kolena a zatiaľ u nás absolvuje prípravu. No povedal by som to takto, musí sa niekde rozohrať a bude to na Slovensku," uviedol srbský kouč Interu Oliver Vidin, ktorý na Pasienkoch pôsobil už v rokoch 2009 a 2010.

Noví hráči

Do kádra prišlo celkovo osem nových hráčov. Medzi nimi Richard Urland z Levíc, Američania Hamidu Rahman a Justin Graham, či Čiernohorec Goran Bulatovič. "Rišo Urland je veľmi skúsený basketbalista, prišiel z Levíc a predtým pôsobil v Pezinku. Na pozícii rozohrávača sa predstaví Bulatovič. Patrí k veľmi skúseným hráčom a je členom širšieho kádra reprezentácie Čiernej Hory. Američan Rahman je klasický center a mal by patriť k najdominantnejším hráčom v lige," priblížil Ondruš.

Drahšie vstupenky

Klub oproti minulým sezónam zdvihol ceny vstupeniek z dvoch na tri eurá, no permanentku si záujemcovia zakúpia za rovnakú sumu ako vlani 30 eur. Keďže Inter oslávi v nasledujúcej sezóne 50. výročie, vedenie pripravuje aj špeciálne prekvapenia pre fanúšikov. Jedným z nich by mal byť aj zápas bývalých hviezd klubu.