Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Šport

Bauhaus vyhral 1. etapu Tour Down Under, Svrček na 111. mieste

Na snímke slovenský cyklista Martin Svrček (Quick-Step - Alpha Vinyl Belgicko WT). Foto: TASR - Pavel Neubauer

Víťaz v špurte zdolal domáceho Caleba Ewana a jeho krajana Michaela Matthewsa.

Tanuda 18. januára (TASR) - Nemecký cyklista Phil Bauhaus zvíťazil v prvej etape Tour Down Under. Jazdec tímu Bahrain Victorious dosiahol na 149,9 km dlhej trati so štartom aj cieľom v austrálskom meste Tanuda čas 3:37:35 h. V špurte zdolal domáceho Caleba Ewana a jeho krajana Michaela Matthewsa. Slovák Martin Svrček (Soudal - Quick Step) prišiel do cieľa v balíku vedúcej skupiny na 111. mieste.

Stredajšiu etapu sprevádzalo množstvo pádov, ktorým sa nevyhol ani Bauhaus. K jednej z kolízii prišlo aj krátko pred cieľom. "Mal som celkom tvrdý pád, na moje preteky to malo veľký vplyv. Dokázal som sa však spamätať a tím odviedol skvelú prácu," uviedol nemecký cyklista pre AP. V celkovom hodnotení naďalej vedie víťaz utorňajšieho prológu Alberto Bettiol z Talianska, ktorý v stredu obsadil 72. miesto. Svrček si polepšil o štrnásť pozícii a momentálne figuruje na 97. priečke.

Austrálska Tour Down Under sa vrátila do kalendára po dvojročnej prestávke, ktorú spôsobila pandémia koronavírusu. Preteky vyvrcholia v nedeľu kopcovitou piatou etapou s cieľom neďaleko Adelaide.



výsledky:

1. etapa (Tanuda - Tanuda, 149,9 km): 1. Phil Bauhaus (Nem./Bahrain Victorious) 3:37:35 h, 2. Caleb Ewan (Aus./Australian National Team), 3. Michael Matthews (Aus./Jayco-AlUla), 4. Alessandro Covi (Tal./UAE Team Emirates), 5. Paul Penhoet (Fr./Groupama-FDJ), 6. Emils Liepinš (Lot./Trek - Segafredo), ...111. Martin SVRČEK (SR/Soudal–Quick Step) všetci rovnaký čas ako víťaz



Celkové poradie (po 1 z 5 etáp):

1. Alberto Bettiol (Tal./EF Education EasyPost) 3:43:54 h, 2, Matthews +6 s, 3. Magnus Sheffield (USA/INEOS Grenadiers) +8, 4. Julius Johansen (Dán./Inter Marche) +10, 5. Kaden Groves, 6. Samuel Gaze (obaja Aus./Alpecin-Deceuninck) obaja +11, ...97. SVRČEK +49