Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Bauza pricestoval do Španielska, chce Messiho v reprezentácii

Lionel Messi Foto: TASR/AP

Messimu sa v tomto roku nepodarilo ani v treťom veľkom finále s Argentínou získať trofej a po neúspešnom finále Copa America sa rozhodol ukončiť reprezentačnú kariéru.

Barcelona 10. augusta (TASR) - Reprezentačný tréner argentínskych futbalistov Edgardo Bauza pricestoval do Španielska s cieľom presvedčiť útočníka FC Barcelona Lionela Messiho, aby neukončil pôsobenie v národnom mužstve jeho vlasti. Informovala o tom agentúra AP.

Messimu sa v tomto roku nepodarilo ani v treťom veľkom finále s Argentínou získať trofej a po neúspešnom finále Copa America sa rozhodol ukončiť reprezentačnú kariéru. "S Argentínou sa mi opäť nepodarilo získať titul na veľkom turnaji. Bolí ma to oveľa viac, ako ktoréhokoľvek iného hráča, ktorý reprezentuje svoju krajinu. Argentínsky národný tím je po finálovej prehre na Cope už pre mňa minulosťou, tak to je," povedal argentínsky reprezentant po neúspešnom finále.

"Prišiel som sem hovoriť o futbale. Dúfam, že mi povie o svojej frustrácii, ktorá viedla k týmto slovám," povedal Bauza pri svojom príchode do Španielska. Podľa slov kouča dvojnásobných majstrov sveta vyústi rozhovor s Messim k definitívnemu ortieľu.

Bauza nahradil začiatkom mesiaca pri reprezentačnom kormidle Gerarda Martina. Nového trénera čaká náročná úloha v pokračujúcej kvalifikácii o postup na MS 2018 do Ruska. V juhoamerickej časti patrí Argentíne zatiaľ tretia priečka, 1. septembra ju však v Buenos Aires čaká ostrá skúška proti lídrovi tabuľky z Uruguaja.