Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Bayern a Lipsko nenadviazali na víťazné série, Nagelsmann: Divočina

Futbalista Bayernu Eric Maxim Choupo-Moting (vľavo) sa teší so spoluhráčmi po strelení gólu počas zápasu 16. kola nemeckej Bundesligy RB Lipsko - Bayern Mníchov v Lipsku v piatok 20. januára 2023. Foto: TASR - AP

Bavori viedli po góle Maxima Choupo-Motinga v 37. min, no v 52. min vyrovnal Marcel Halstenberg.

Lipsko 21. januára (TASR) - Futbalisti Bayernu Mníchov sa predstavili v I.Bundeslige po viac ako dvoch mesiacoch a nedokázali nadviazať na sériu šiestich triumfov. Líder súťaže remizoval v piatkovom zápase 16. kola v Lipsku 1:1.

Bavori viedli po góle Maxima Choupo-Motinga v 37. min, no v 52. min vyrovnal Marcel Halstenberg. "Lipsko hralo kvalitne, z oboch strán to bolo trochu divoké. S remízou sa musíme zmieriť, hoci sme si zaslúžili zvíťaziť o trochu viac ako súper. Inkasovali sme úplne zbytočne," skonštatoval tréner Bayernu Julian Nagelsmann podľa AFP.

Saský klub ťahal pred prestávkou šnúru štyroch víťazných duelov, prehru si v najvyššej nemeckej súťaži pripísal naposledy ešte 17. septembra v Mönchengladbachu. V tabuľke mu pred víkendovými duelmi patrila 3. priečka s mankom šiestich bodov na Bayern. "Duel mohol dopadnúť hocijako. Je to trochu trpké, ale bod napokon berieme," pripustil autor jediného gólu Lipska Halstenberg.

V bráne Bayernu si odbil premiéru skúsený 34-ročný švajčiarsky reprezentant Yann Sommer. Tréner Nagelsmann však po zápase zdôraznil, že jednotkou aj naďalej zostáva aktuálne zranený Manuel Neuer. "Yann má za sebou dobrý zápas. Pripravoval sa s nami krátko, nebolo to pre neho jednoduché. Manuel je náš kapitán a jednotka. Robíme všetko pre to, aby sa uzdravil a v lete sa k nám vrátil."