Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Bayern angažoval holandského obrancu Blinda

Holandský Daley Blind oslavuje po tom, čo strelil druhý gól svojho tímu počas osemfinále futbalového zápasu Svetového pohára medzi Holandskom a Spojenými štátmi na medzinárodnom štadióne Khalifa v katarskej Dauhe, 3. decembra 2022. Foto: TASR/AP

Blind koncom minulého roka rozviazal po vzájomnej dohode kontrakt s Ajaxom Amsterdam.

Mníchov 6. januára (TASR) - Holandský futbalový reprezentant Daley Blind prestúpil do Bayernu Mníchov. Tridsaťdvaročný obranca sa s úradujúcim bundesligovým šampiónom dohodol na zmluve do konca tejto sezóny s opciou na ďalšiu.

"Neviem sa dočkať chvíle, keď v drese Bayernu vybehnem na trávnik. Čaká nás kľúčová časť sezóny a klub ako Bayern bude chcieť získať trofej v každej súťaži, v ktorej účinkuje. Dúfam, že mojimi skúsenosťami pomôžem tímu k dosiahnutiu vytýčených cieľov," citovala Blinda AFP.

Blind koncom minulého roka rozviazal po vzájomnej dohode kontrakt s Ajaxom Amsterdam. V holandskom klube Blind odštartoval svoju profesionálnu kariéru v roku 2008. Za Ajax odohral viac ako 300 zápasov a sedemkrát s tímom získal majstrovský titul. V tejto sezóne nastúpil do 13 stretnutí, pričom v 11 prípadoch figuroval v základnej zostave.