Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Bayern Mníchov spúšťa projekty na pomoc utečencom z Ukrajiny

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Úradujúci šampión ponúka v spolupráci so sociálnymi službami mesta Mníchov trvalé bývanie a starostlivosť pre utečencov so zdravotným znevýhodnením.

Mníchov 22. apríla (TASR) - Nemecký futbalový klub Bayern Mníchov pripravil nové projekty na pomoc ľuďom, utekajúcim pred vojnou na Ukrajine.

Úradujúci šampión ponúka v spolupráci so sociálnymi službami mesta Mníchov trvalé bývanie a starostlivosť pre utečencov so zdravotným znevýhodnením. Podľa dohody bude Bayern dva roky garantovať náklady na prenájom, spolu s mestom chcú takto integrovať približne 15 ľudí.

Bavorský klub okrem toho spustí od 26. apríla bezplatný program športových príležitostí vo svojej mládežníckej akadémii "pre všetkých utečencov, hľadajúcich útočisko v Mníchove". Deti tak trikrát do týždňa môžu bezplatne využívať športoviská na futbal, hádzanú, basketbal, stolný tenis i všeobecné športové aktivity.

"Všetci si prajeme a požadujeme okamžité ukončenie tejto vojny, ale my v Európe, v Nemecku a v Mníchove budeme ešte dlho konfrontovaní s jej neľudskosťou. Šport si uvedomuje svoju zodpovednosť v tejto situácii,“ povedal prezident Bayernu Herbert Hainer.