Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Bayern prehral v Augsburgu 0:1, na triumf čaká už štyri kolá

Brankár Augsburgu Rafal Gikiewicz (vľavo) oslavuje so spoluhráčom Andre Hahnom vo futbalovom zápase nemeckej Bundesligy FC Augsburg – Bayern Mníchov v Augsburgu 17. septembra 2022. Foto: TASR/AP

Bayern mal v Augsburgu optickú prevahu, no ani raz nedokázal prekonať pevnú defenzívu súpera.

Augsburg 17. septembra (TASR) - Futbalisti Bayernu Mníchov prehĺbili krízu v nemeckej Bundeslige, keď v bavorskom derby senzačne prehrali na ihrisku Augsburgu 0:1. Obhajca titulu nevyhral v štvrtom ligovom zápase za sebou a utrpel prvú prehru v sezóne.

Augsburg pritom v prvých troch domácich zápasoch nezískal ani bod. “Po štyroch zápasoch bez víťazstva sa cítime zahanbene. Ťažko hovoriť o pozitívach z tohto zápasu. Vypracovali sme si množstvo šancí a jednoznačne sme mali vyhrať, ale nedokázali sme ani jednu úspešne zrealizovať a odchádzame bez bodu,” povedal útočník Bayernu Thomas Müller podľa espn.com.

Bayern vystrelil 21-krát, z toho sedemkrát na bránu, ale 34-ročného poľského brankára Rafala Gikiewicza neprekonal. V Bundeslige neskórovali hráči bavorského veľkoklubu prvýkrát od 9. februára 2020 (vtedy proti Lipsku) a ukončili 87-zápasovú sériu s minimálne jedným streleným gólom.

Jediný gól zápasu strelil v 59. minúte Mergim Berisha, keď strelou zvnútra šestnástky nedal Manuelovi Neuerovi žiadnu šancu. Tréner Bayern Julian Nagelsmann reagoval zmenami, na ihrisko poslal Serga Gnabryho, neskôr Marcela Sabitzera a Erica Maxima Choupa-Motinga s Josipom Stanišičom za Sadia Maného a Jamala Musialu. V záverečnom zúfalom tlaku takmer vyrovnal brankár Neuer, keď sa po rohu v 95. minúte dostal k hlavičkovému zakončeniu, ale jeho pokus efektne vyrazil Gikiewicz.

“Tréner nám povedal, že to bude zápas, v ktorom prehráme 0:5, alebo vyhráme 1:0 a mal pravdu. Bayern môžete zdolať len keď budete trochu riskovať. Samozrejme Mané, Gnabry, Müller, či Musiala sú skvelí hráči, ale na ihrisku je to boj 11 proti 11. Som veľmi šťastný,” povedal podľa agentúry AP brankár víťazov Gikiewicz. Augsburg v Bundeslige neremizoval 16 zápasov za sebou.

Bavori v predchádzajúcich troch ligových dueloch iba remizovali a v tabuľke im patrí priebežne štvrtá priečka s mankom troch bodov na Dortmund, ktorý v porúrskom derby vyhral nad Schalke 1:0. Doterajší líder Union Berlín hrá v nedeľu doma s Wolfsburgom.

V porúrskom derby vyhral Dortmund nad Schalke 1:0, keď o všetkom rozhodol v 79. minúte hlavičkou 17-ročný Youssoufa Moukoko. Nemecký útočník sa tak stal najmladším strelcom v “revierderby” v histórii. Škvrvnou na triumfe Dortmundu, ktorý sa dostal na čelo tabuľky, je zranenie kapitána Marca Reusa. Ten po súboji s Florianom Flickom opustil ihrisko po necelej polhodine hry na nosidlách. Dva mesiace pred začiatkom majstrovstiev sveta v Katare je tak opäť ohrozený štart skúseného nemeckého reprezentanta na veľkom turnaji. Tridsaťtriročný smoliar vynechal pre zranenia posledné štyri významné medzinárodné podujatia.

Po troch zápasoch bodovala opäť naplno Borussia Mönchengladbach, aj vďaka dvom gólom Jonasa Hofmanna vyhrala nad RB Lipsko hladko 3:0. Frankfurt uspel na ihrisku Stuttgartu 3:1. Stále sa nedarí Leverkusenu, po domácej remíze s Brémami 1:1 je v spodnej časti tabuľky na 15. priečke.

Bundesliga - 7. kolo:

FC Augsburg – Bayern Mníchov 1:0 (0:0)

Gól: 59. Berisha



Borussia Dortmund – FC Schalke 04 1:0 (0:0)

Gól: 79. Moukoko



Bayer Leverkusen – Werder Brémy 1:1 (0:0)

Góly: 57. Demirbay – 82. Veljkovič



VfB Stuttgart – Eintracht Frankfurt 1:3 (0:1)

Góly: 79. Tomas – 6. Rode, 55. Kamada, 88. Jakič


Borussia Mönchengladbach – RB Lipsko 3:0 (2:0)

Góly: 10. a 35. Hofmann, 54. Binsibajní