Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Bayern získal z Ajaxu 20-ročného stredopoliara Gravenbercha

Holandský futbalista Ryan Gravenberch (vpravo) a hráč Severného Macedónska Stefan Ristovski (vľavo) bojujú o loptu počas zápasu základnej F-skupiny Severné Macedónsko - Holandsko na ME vo futbale v Amsterdame 21. júna 2021. Foto: TASR/AP

Dvadsaťročný Gravenberch je druhou letnou posilou Mníchova. Bayern predtým získal obrancu Noussaira Mazraouiho tiež z Ajaxu Amsterdam.

Mníchov 14. júna (TASR) - Futbalový klub Bayern Mníchov posilnil holandský stredopoliar Ryan Gravenberch z Ajaxu Amsterdam. Podľa správy agentúry DPA s ním bavorský veľkoklub podpísal päťročnú zmluvu.

Dvadsaťročný Gravenberch je druhou letnou posilou Mníchova. Bayern predtým získal obrancu Noussaira Mazraouiho tiež z Ajaxu Amsterdam. Zatiaľ čo Mazraouni prišiel zadarmo, nemecký majster zaplatil za Gravenbercha 21,5 milióna eur. Z jeho ďalšieho predaja dostanú Holanďania ďalších 7,5 percenta z celkovej sumy. "Ryan je mladý, veľmi zaujímavý hráč, ktorý má veľa predností. Mali o neho záujem najlepšie európske kluby," povedal generálny riaditeľ Bayernu Oliver Kahn.