Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Bayo prestúpil z Dunajskej Stredy do Celticu

Vakoun Issouf Bayo, archívna snímka. Foto: fcdac.sk

Podľa oficiálnej stránky je Bayov transfer najväčší v dejinách klubu

Dunajská Streda 8. januára (TASR) - Fortunaligista FC DAC 1904 Dunajská Streda skompletizoval v utorok prestup reprezentant Pobrežia Slonoviny Vakouna Issoufa Baya do Celticu Glasgow. Útočník, ktorý vo štvrtok 10. januára oslávi 22. narodeniny, podpísal so 49-násobným škótskym šampiónom zmluvu na štyri roky.

K novým spoluhráčom sa pripojí na sústredení v Dubaji, predtým absolvuje zdravotné testy. Kluby sa po vzájomnej dohode rozhodli nezverejniť prestupovú čiastku ani ďalšie detaily transferu. Informovala o tom oficiálna stránka DAC. Bristký portál dailyrecord.co.uk i francúzsky L'Equipe uviedli, že prestupová suma bola 2,2 milióny eur.

Bayo má za sebou veľmi vydarenú jesennú časť sezóny, dokopy počas nej nastúpil za Dunajskú Streda na 23 zápasov a zaznamenal v nich 18 gólov a sedem asistencií. Vo Fortuna lige dosiahol na jeseň desať presných zásahov a bol druhý v poradí strelcov. Výraznou mierou tak pomohol DAC-u k druhému miestu v tabuľke.

Do Dunajskej Stredy prišiel vlani v marci z tuniského Etoile Sportive du Sahel a dokopy v jej farbách odohral 32 súťažných stretnutí s bilanciou 22 gólov a deväť asistencií.

Podľa oficiálnej stránky je Bayov transfer najväčší v dejinách klubu. "Pochopiteľne, odchod jedného z našich najlepších hráčov nás napĺňa smútkom. Zároveň však celý klub, vrátane svojich náruživých fanúšikov, ktorých podpora neustále motivuje hráčov, môže byť hrdý, že o nášho futbalistu prejavil záujem veľkoklub európskej úrovne a tradície. Bayo si skutočne zaslúži tento prestup, prajem mu všetko dobré a úspešnú kariéru. Všetkým zainteresovaným stranám, ktoré sa podieľali na tomto transfere, patrí veľké poďakovanie za profesionálny prístup počas celého jednania. Vieme, že potrebujeme posilniť náš káder, na čo v najbližších týždňoch vynaložíme maximálne úsilie," vyhlásil športový riaditeľ DAC-u Jan Van Daele.