Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Beckham priletel do Valencie podporiť PSG, v stredu už bude trénovať

David Beckham Foto: TASR/AP

Beckham sa vyhol zvedavým otázkam a bleskovo nasadol do pripraveného automobilu, ktorý ho odviezol do hotela.

Valencia 12. februára (TASR) - Anglický futbalista David Beckham priletel v utorok hodinu pred pravým poludním do Valencie, kde večer nastúpil jeho nový zamestnávateľ Paríž St. Germain v úvodnom osemfinále Ligy majstrov 2012/2013 proti domácemu tímu (20.45 h). Tridsaťsedemročný stredopoliar si však zápas na štadióne Mestalla pozrel iba ako divák z tribúny. Informáciu priniesol denník L'Equipe.

Prílet Beckhama do Valencie monitoroval veľký počet španielskych a francúzskych televíznych štábov. Beckham sa však elegantne vyhol zvedavým otázkam a v spoločnosti zástupcu športového riaditeľa PSG Oliviera Letanga bleskovo nasadol do pripraveného automobilu, ktorý ho odviezol do hotela, kde je ubytovaná výprava francúzskeho tímu. Pred rezidenciou, ktorá leží v centre Valencie len 200 metrov od dejiska utorňajšieho zápasu, vytvorila polícia kovové zátarasy, aby sa zvedaví novinári a fanúšikovia k Beckhamovi nemali šancu dostať.

Po zápase vo Valencii sa výprava PSG aj s Beckhamom na palube vrátila späť do francúzskej metropoly. Beckham posledné dni individuálne trénoval v Londýne a minulý víkend strávil v New Yorku, kde pomáhal svojej manželke v príprave módnej prehliadky. Prvú spoločnú zaberačku s novými spoluhráčmi by mal absolvovať v stredu popoludní 13. februára v tréningovom centre parížskeho klubu v Camp des Loges. Debut na novom pôsobisku by si mal Beckham odkrútiť až 24. februára v derby proti Olympique Marseille.

Beckham v decembri ukončil šesťročné pôsobenie v tíme americkej profiligy MLS Los Angeles Galaxy ziskom titulu a odvtedy zvažoval ponuky klubov z celého sveta. Bývalý kapitán anglickej reprezentácie, za ktorú nastúpil v 115 medzištátnych zápasoch, si udržiaval formu aj na tréningoch Arsenalu Londýn. Seriózny záujem o jeho služby prejavilo AS Monaco, ale neuspelo. V posledný deň zimného prestupového obdobia (31. januára - pozn.) súhlasil s prestupom do Paríža SG, s ktorým podpísal krátkodobý kontrakt do konca tejto sezóny.

Beckham získaval prvé ostrohy v kariére ako hráč Manchestru United, kde nazbieral šesť majstrovských titulov a v roku 1999 pomohol "červeným diablom" vyhrať trofej Ligy majstrov. Neskôr pôsobil v Reale Madrid, AC Miláno a LA Galaxy. V Miláne bol v rokoch 2009-2010 jeho trénerom Ancelotti, s ktorým sa stretne aj vo francúzskej metropole, v ktorej čakajú na titul v Ligue 1 od roku 1994.