Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Bedmintonistka Katarína Vargová univerzitnou majsterkou Anglicka

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Dvadsaťročná slovenská reprezentantka vo finále triumfovala nad jednotkou turnaja Kirby Nganovou z Anglicka po dramatickom priebehu 2:1 (-9, 18, 20).

Sheffield 21. februára (TASR) - Slovenská bedmintonistka Katarína Vargová triumfovala na Bucs National Championships 2020 v Sheffielde a stala sa univerzitnou majsterkou Anglicka. Dvadsaťročná slovenská reprezentantka vo finále triumfovala nad jednotkou turnaja Kirby Nganovou z Anglicka po dramatickom priebehu 2:1 (-9, 18, 20).

"V dňoch 16.-18. februára sa v anglickom meste Sheffield odohrali moje prvé univerzitné majstrovstvá. Všetko sa konalo v EIS - English Institute of Sport, v obrovskom športovom komplexe, so 16-timi bedmintonovými kurtmi, atletickou dráhou, plaveckými bazénmi a mnohými ďalšími vymoženosťami pre športy rôzneho druhu. Niečo neporovnateľné s podmienkami na Slovensku. Ako prvé ma prekvapil počet prihlásených hráčov, pretože sa pohyboval okolo čísla 500. Ja som sa predstavila v dvojhre ako tretia nasadená hračka a tiež aj v štvorhre s mojou tímovou spoluhráčkou Kirby Nganovou. Aj po únave z ME tímov vo Francúzsku sa mi podarilo vyhrať tri dvojhry a tak som sa mohla pripraviť na nedeľný semifinálový zápas v dvojhre. Tým, že sa počet hráčov v nedeľu zredukoval, hralo sa už len na štyroch kurtoch. Atmosféra bola neskutočná, tribúna bola zaplnená do posledného miesta a v hale to naozaj žilo bedmintonom a emóciami. Po mojom úspešnom semifinále, kde mi súperka skrečovala v druhom sete z dôvodu zranenia, som sa tešila z finále, kde som sa stretla s najvyššie nasadenou hráčkou a to práve s už spomínanou Kirby. Bol to neskutočný zápas plný zvratov, keď som sa po mojom prvom prehratom sete vzchopila a začala hrať naplno a vyrovnala stav zápasu na 1:1. V treťom sete to už bolo hlavne o hlave, sústredila som sa na každý jeden bod, čo bolo kľúčové pre moje víťazstvo. Nebolo to však jednoduché do posledného bodu. Kirby je naozaj kvalitná hráčka, ktorá za svojej juniorskej kariéry reprezentovala národný tím Anglicka. Odohrali sme proti sebe už naozaj veľa tréningových zápasov, v ktorých sa mi podarilo zvíťaziť len jediný krát, preto ma celkové víťazstvo teší o to viac," povedala pre oficiálny web Slovenského zväzu bedmintonu (SZBe) majsterka SR vo dvojhre za rok 2019.