Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Beh Devín - Bratislava bude v klasickej podobe 16. apríla

Snímka zo štartu 74. ročníka národného behu Devín - Bratislava v nedeľu 9. októbra 2022 v Devíne. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Trať meria 11,625 km.

Bratislava 1. februára (TASR) - Národný beh Devín - Bratislava sa tento rok rok uskutoční nielen v klasickom formáte, ale aj v tradičnom aprílovom termíne. Vlani v októbri sa po pandemickej pauze trvajúcej tri roky, päť mesiacov a 25 dní vrátil beh do klasickej podoby, tento rok sa pobeží 16. apríla.

Organizátori zo Správy telovýchovných a rekreačných zariadení hlavného mesta SR Bratislava (STaRZ) v týchto dňoch už spustili registráciu na jubilejný 75. ročník TIPOS Národného behu Devín – Bratislava. Podujatie sa prvý raz uskutočnilo 24. apríla 1921. STaRZ nad ním prevzal organizátorský patronát v roku 1992. V tomto roku sú spoluorganizátormi Slovenský olympijský a športový výbor (SOŠV), Slovenský atletický zväz (SAZ), agentúra Be Cool a spoločnosť Madwire.

Štart pretekov bude pod devínskym bralom v nedeľu 16. apríla od 10.00 h a pobeží sa do centra Bratislavy. Trať meria 11,625 km. Vyhodnocovať sa bude absolútne poradie mužov a žien, najlepších vyhodnotia aj v štyroch vekových kategóriách. Slovenská elita bude bojovať aj o body do Bežeckého pohára SAZ 2023, v rámci behu pôjde o jeho 5. kolo.

Organizátori už tradične pripravili aj pre menej zdatných bežcov a mládež tzv. malý Devín na 2,5-kilometrovej trati spod mosta Lanfranconi k Propelleru. V hlavných pretekoch z Devína do Bratislavy vypísali organizátori aj súťaž firemných/podnikových tímov. Tímy sú miešané bez rozdielu pohlavia a vekovej kategórie. Na malom Devíne je vyhlásená súťaž základných škôl, osemročných gymnázií a športových klubov, takisto ide o miešané tímy. Podmienkou účasti v súťaži tímov je registrácia minimálne piatich bežcov.

Organizátori tentoraz ohraničili počet bežcov účastníckym limitom 5000 prihlásených s riadne uhradením štartovným (4200 v hlavnej súťaži, 800 na malom Devíne). On-line registrácia na 75. ročník TIPOS Národného behu Devín – Bratislava je možná len do 11. apríla do 20.00 h.