Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Beh na lyžiach: Boľšunov je sklamaný: Západ obviňuje Rusov zo všetkého

Alexander Boľšunov vo farbách Ruského olympijského výboru (ROC) po víťazstve v nedeľnom skiatlone na 30 km na ZOH v Pekingu. Foto: TASR/AP

Športovci z Ruska a Bieloruska dostali zákaz účasti v súťažiach Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS) v reakcii na vojnu na Ukrajine.

Moskva 27. novembra (TASR) – Ruský bežec na lyžiach Alexander Boľšunov vyjadril sklamanie z toho, že nemôže štartovať v prebiehajúcej sezóne Svetového pohára v dôsledku vylúčenia jeho krajiny zo súťaží. Trojnásobný olympijský víťaz v rozhovore pre dánsku televíziu TV2 vyhlásil, že "ľudia na západe obviňujú Rusov zo všetkého".

Športovci z Ruska a Bieloruska dostali zákaz účasti v súťažiach Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS) v reakcii na vojnu na Ukrajine. "Samozrejme, som sklamaný, že sa nemôžeme zúčastniť seriálu Svetového pohára a MS v Planici. Ľudia na západe musia prestať nás Rusov zo všetkého obviňovať. Možno namiesto toho potrebujeme nejakú podporu? Šport je mier, šport musí spájať ľudí," citoval vyjadrenia Boľšunova portál insidethegames.biz.