Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Northug prevezme zodpovednosť za držbu drog: Opäť som sklamal

Trinásťnásobný majster sveta a dvojnásobný olympijský víťaz Petter Northug oznamuje koniec svojej kariér. Foto: TASR/AP

Tridsaťštyriročného Nóra zastavila minulý týždeň polícia za prekročenie rýchlosti, pre podozrenie z užitia drog u neho doma vykonali prehliadku a objavili kokaín.

Oslo 17. augusta (TASR) - Dvojnásobný olympijský víťaz v behu na lyžiach Petter Northug sa priznal k jazde pod vplyvom a držaniu kokaínu. Tridsaťštyriročného Nóra zastavila minulý týždeň polícia za prekročenie rýchlosti, pre podozrenie z užitia drog u neho doma vykonali prehliadku a objavili kokaín. Bývalý pretekár to potvrdil na svojom twitteri. Informovala o tom agentúra AP.

Nórska prokuratúra v pondelok pre tlačovú agentúru NTB potvrdila, že vzniesla obvinenie voči Northugovi za prekročenie rýchlosti, jazdu pod vplyvom a držbu narkotík, zatiaľ však nepodala obžalobu a nie je jasný ani prípadný termín procesu. "Obávam sa, čo sa stane a ospravedlňujem sa všetkým, ktorých som opäť sklamal. Viem, že ma čaká súd a prevezmem zodpovednosť," reagoval Northug. V jeho prípade nejde o prvé previnenie, v roku 2014 havaroval pod vplyvom alkoholu a z miesta nehody utiekol. Jeho spolujazdec si vtedy zlomil kľúčnu kosť.