Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Šport

Beh na lyžiach: Slováci nepostúpili do finále mix štafiet

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Ján Mikuš s Mariannou Klementovou skončili na 16. priečke (+1:53,95).

Lake Placid 13. januára (TASR) - Slovenskí krasokorčuliari Mária Sofia Pucherová a Nikita Lysak figurovali v súťaži tanečných párov na Svetovej zimnej univerziáde v Lake Placid po rytmických tancoch na ôsmom mieste. Za svoje vystúpenie dostali známku 56,05 b. Po prvej časti súťaže viedli Američania Lorraine McNamarová a Anton Spiridinov (69,12). V tancoch na ľade štartuje dokopy 13 párov.

V akcii boli v piatok aj slovenskí reprezentanti v behu na lyžiach, ani jedna z dvojíc však nepostúpila do finále súťaže miešaných štafiet. Jáchym Cenek s Kristínou Sivokovou obsadili v druhom semifinále 10. miesto, keď za najrýchlejšími Talianmi zaostali o 1:12,17 min. Ján Mikuš s Mariannou Klementovou skončili na 16. priečke (+1:53,95). Do finále sa prebojovali dve najlepšie dvojice z každého semifinále, plus ďalších šesť podľa času. Zlato v mix štafetách klasicky získali Japonci Rjo Hirose a Rin Sobueová.

Super-G mužov a žien, v ktorom mali štartovať aj slovenskí lyžiari Ján Sanitrár a Petra Hromcová, presunuli organizátori z piatka na sobotu.