Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Šport

Johaugová si v stíhačke bez problémov postrážila prvenstvo

Nórska bežkyňa na lyžiach Therese Johaugová oslavuje v cieli po jej víťazstve v stíhacích pretekoch na 10 kilometrov voľnou technikou Svetového pohára v behu na lyžiach vo fínskom meste Kuusamo 29. novembra 2020. Foto: TASR/AP

Johaugová mala už po prvých dvoch dňoch náskok pred svojimi súperkami a prvé miesto si v nedeľu bez problémov postrážila v sólojazde.

Ruka 29. novembra (TASR) – Nórska bežkyňa na lyžiach Therese Johaugová triumfovala v nedeľňajších pretekoch Svetového pohára, ktorými boli stíhacie preteky na 10 kilometrov voľnou technikou. Pripísala si zároveň celkový triumf na trojdňovom etapovom podujatí a obliekla sa do žltého dresu pre vedúcu ženu dlhodobého seriálu.

Johaugová mala už po prvých dvoch dňoch náskok pred svojimi súperkami a prvé miesto si v nedeľu bez problémov postrážila v sólojazde. O druhé miesto zvádzala tuhý boj početná skupina pretekárok, v záverečnom stúpaní pred nájazdom do cieľovej rovinky ho napokon vo svoj prospech získala Ruska Tatiana Sorinová s mankom 47 sekúnd na víťazku. O sekundu a šesť desatín za ňou na treťom mieste skončila Švédka Ebba Anderssonová.

„Mala som veľmi dobre pripravené lyže. Sústredila som sa iba na seba, desiatka voľne je mojou tradične dobrou disciplínou. Som veľmi rada, že som dobre odštartovala sezónu, obzvlášť ak vôbec nevieme, koľko pretekov sa v tejto sezóne odjazdí," povedala v cieli pre Eurosport Johaugová. Slovensko nemalo na pretekoch zastúpenie.