Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Kläbo si triumfom v stíhacích pretekoch upevnil vedenie

Nórsky bežec na lyžiach Johannes Hösflot Kläbo oslavuje v cieli po jeho víťazstve v stíhacích pretekoch na 15 kilometrov voľnou technikou Svetového pohára v behu na lyžiach vo fínskom meste Kuusamo 29. novembra 2020. Foto: TASR/AP

Kläbovi patrilo aj celkové prvenstvo na trojdňových etapových pretekoch v Ruke a upevnil si vedúcu pozíciu vo Svetovom pohári.

Ruka 29. novembra (TASR) – Nórsky bežec na lyžiach Johannes Hösflot Kläbo triumfoval v nedeľňajších stíhacích pretekoch na 15 km voľnou technikou v rámci Svetového pohára vo fínskej Ruke. Druhý skončil s mankom siedmich desatín sekundy Rus Alexander Boľšunov, tretí dobehol Nór Emil Iversen (+3,0).

Kläbo si pripísal druhé víťazstvo v sezóne, keď mal deň predtým najrýchlejší čas aj na pätnástke klasicky s intervalovým štartom. V nedeľu Nór potvrdil svoju formu a rozhodol súboj najlepšej trojice v záverečnom stúpaní pred nájazdom do cieľovej rovinky.

„Dnes to bolo ťažké. Najprv som sa pokúsil ísť vlastným tempom, no potom som zvoľnil a sústredil som sa na záverečný finiš. Súperi boli silní, záverečné zrýchlenie prišlo z veľkej únavy. Som rád, že sa mi to podarilo dotiahnuť do víťazného konca," povedal Kläbo po pretekoch pre Eurosport.

Kläbovi patrilo aj celkové prvenstvo na trojdňových etapových pretekoch v Ruke a upevnil si vedúcu pozíciu vo Svetovom pohári. Slovensko nemalo na podujatí zastúpenie.

Svetový pohár vo fínskej Ruke – stíhacie preteky mužov na 15 km voľnou technikou:
1. Johannes Hösflot Kläbo (Nór.) 35:09,8 min
2. Alexander Boľšunov (Rus.) +0,7 s.
3. Emil Iversen +3,0
4. Hans Christer Holund (obaja Nór.) +19,5
5. Iivo Niskanen (Fín.) +27,3
6. Andrew Musgrave (V. Brit.) +27,7
7. Alexej Červotkin +32,9
8. Jevgenij Belov (obaja Rus.) +33,4
9. Andrej Melničenko (Rus.) +35,9
10. Ristomatti Hakola (Fín.) +37,1

Celkové poradie SP (po 3 z 31 pretekov):
1. Kläbo 296 bodov
2. Boľšunov 257
3. Iversen 219