Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Šport

Slováci vynechajú preteky v Ruke, premiérovo až v Davose

Ján Koristek, archívna snímka. Foto: TASR/Branislav Račko

Slováci realizujú špeciálnu prípravu na snehu v Davose, kde absolvujú aj premiérový štart tejto sezóny vo Svetovom pohári.

Davos 25. novembra (TASR) – Slovenskí reprezentanti v behu na lyžiach Alena Procházková a Ján Koristek vynechajú úvodné preteky Svetového pohára vo fínskom stredisku Ruka, ktoré sú na programe od piatka do nedele. Informovala o tom Slovenská lyžiarska asociácia.

Slováci sa pripravujú na novú sezónu na Snowfarme vo švajčiarskom Davose, kde aj 12.-13. decembra absolvujú premiéru v seriáli SP.

„Aktuálna snehová situácia v Európe nepraje nadšencom zimných športov a práve preto sú vrcholoví športovci odkázaní uskutočňovať športovú prípravu na technickom snehu.

Slováci realizujú špeciálnu prípravu na snehu v Davose, kde absolvujú aj premiérový štart tejto sezóny vo Svetovom pohári. Po aktuálne zrušenom druhom kole Svetového pohára v behu na lyžiach v nórskom Lillehammeri sa v Davose všetko pripravuje podľa plánu. Do bojov v bielej stope zasiahnu Alena Procházková a Ján Koristek,"
informuje Slovenská lyžiarska asociácia.

Slováci by mai byť v akcii aj pred Vianocami na pretekoch Svetového pohára v Drážďanoch. Popri slovenskej reprezentácii sa v Davose pripravujú aj domáci Švajčiari na čele so štvornásobným olympijským víťazom a majstrom sveta Dariom Colognom, ktorého sedem rokov trénersky viedol Ivan Hudač.