Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Slovenskí bejzbalisti zvíťazili nad Írskom a postúpili na ME

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Slováci na ihrisku BK Apollo Bratislava v Podunajských Biskupiciach odohrali počas kvalifikačného turnaja spolu štyri zápasy a vo všetkých uspeli.

Bratislava 3. júla (TASR) - Slovenskí bejzbalisti postúpili na jesenné majstrovstvá Európy 2021 v Taliansku. Historický úspech im zabezpečila sobotná výhra 12:2 nad Írskom vo finále kvalifikačného turnaja v Bratislave.

Slováci na ihrisku BK Apollo Bratislava v Podunajských Biskupiciach odohrali počas kvalifikačného turnaja spolu štyri zápasy a vo všetkých uspeli. Na úvod zdolali vo vyrovnanom stretnutí Maďarsko 3:2, potom si poradili s Fínskom 12:1. V treťom zápase skupiny zdolali Írsko 15:5, keď na oboch stranách dostali pred sobotňajším vzájomným finále priestor najmä mladší hráči.

O postupe na septembrové ME rozhodli Slováci finálovým triumfom 12:2 už po siedmej zmene, dosiahli ho dobrým vstupom do stretnutia. V prvom inningu odvrátili nádejnú pozíciu súpera, ktorý mal obsadené všetky méty. V druhom zaznamenali 4 body a vo štvrtom ďalších päť. Hoci súper dokázal kozmeticky výsledok upraviť v šiestej zmene, Slováci ďalšími troma dobehmi v siedmej zmene duel predčasne rozhodli. Môžu sa tak tešiť na finálový turnaj, na ktorom si v skupine zahrajú proti výberom Holandska, Švédsko a Česka.

kvalifikácia ME 2021:


finále:

Írsko - SLOVENSKO 2:12 po 7. zmene