Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Belgičania Vertonghen a Batshuayi zmenili kluby pred blížiacimi sa MS

Ilustračné foto. Foto: TASR – Jakub Kotian

Vertonghen i Batshuayi boli na MS 2018 v kádri Belgicka, ktoré prehralo v semifinále s neskoršími víťazmi z Francúzska.

Brusel 2. septembra (TASR) - Belgickí futbaloví reprezentanti Jan Vertonghen a Michy Batshuayi opustili v piatok kluby, ktoré budú hrať v Lige majstrov, aby získali zápasovú prax pred blížiacimi sa majstrovstvami sveta v Katare.

Tridsaťpäťročný stopér Vertonghen prestúpil z Benficy Lisabon do Anderlechtu Brusel, s ktorým podpísal dvojročný kontrakt, a prvýkrát v kariére si zahrá v belgickej lige. V portugalskom klub si pritom mohol zahrať v skupine LM proti Parížu Saint-Germain či Juventusu Turín. Anderlecht sa predstaví v Európskej konferenčnej lige, kde ho čakajú West Ham, FCSB a Silkeborg.

Dvadsaťosemročný útočník Batshuayi odišiel z Chelsea späť do Turecka na lekársku prehliadku pred prestupom do Fenerbahce Istanbul. Uplynulú sezónu strávil na hosťovaní v konkurenčnom Besiktase, za ktorý strelil 14 gólov v 42 zápasoch. Fenerbahce sa prestaví v Európskej lige v skupine s Dynamom Kyjev, Rennes a AEK Larnaka.

Vertonghen i Batshuayi boli na MS 2018 v kádri Belgicka, ktoré prehralo v semifinále s neskoršími víťazmi z Francúzska. Vertonghen má na konte 139 reprezentačných štartov, čo je národný rekord. Belgicko sa v Katare stretne v skupine s Chorvátskom, Marokom a Kanadou. Informovala o tom agentúra AP.