Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Belgická asociácia rokuje s UEFA o krokoch po ukončení sezóny

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Belgickú ligu vo štvrtok pre pandémiu koronavírusu predčasne ukončili ako prvú v Európe a titul udelili FC Bruggy.

Brusel 4. apríla (TASR) - Belgická futbalová asociácia (URBSFA) v sobotu informovala, že spolupracuje s UEFA na konštruktívnom riešení, súvisiacom s predčasným ukončením sezóny v tamojšej ligovej súťaži.

Belgickú ligu vo štvrtok pre pandémiu koronavírusu predčasne ukončili ako prvú v Európe a titul udelili FC Bruggy. UEFA v reakcii nazvala takéto kroky za unáhlené a neopodstatnené a vyzvala národné federácie, aby s definitívou počkali. Zdôraznila, že predčasné ukončenie súťaží môže viesť k zákazu účasti klubov v európskych pohárových súťažiach v nasledujúcom ročníku.

URBSFA v sobotňajšom vyhlásení uviedla, že jej prezident Mehdi Bayat sa už o vzniknutej situácii hovoril so šéfom UEFA Aleksandrom Čeferinom. Belgičania navrhli bližšie nešpecifikované riešenia a zároveň žiadajú, aby sa zohľadňovali osobitosti každej z európskych ligových súťaží. Rozhodnutie ukončiť belgickú ligu majú definitívne schváliť až 15. apríla, belgická asociácia chce ale v každom prípade chrániť počet miesteniek pre krajinu v budúcej sezóne Ligy majstrov i Európskej ligy. Informovala agentúra AFP.