Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

VIDEO: Bencicová po zisku titulu: Som pyšná na slovenské korene

Na snímke švajčiarska tenistka so slovenskými koreňmi Belinda Bencicová počas tlačovej konferencie po víťaznom finálovom zápase proti Agnieszke Radwaňskej z Poľska na turnaji WTA Aegon International v anglickom Eastbourne a zisku prvého titulu na okruhu WTA. Eastbourne, 27. júna 2015. Foto: TASR/Dušan Hein

Švajčiarska tenistka vo finále na tráve v Eastbourne zdolala Poľku Agnieszku Radwaňskú a dosiahla životný úspech medzi ženami.


Eastbourne 27. júna (TASR) - Švajčiarska tenistka Belinda Bencicová po zisku prvého singlového titulu na okruhu WTA v rozhovore pre TASR zdôraznila, že je hrdá na to, že má slovenské korene. Vo finále na tráve v Eastbourne zdolala Poľku Agnieszku Radwaňskú a dosiahla životný úspech medzi ženami.

"Cítim sa neskutočne. Je to vážne krásny pocit držať v ruke víťaznú trofej. Snívala som o tom veľmi dlho a som rada, že sa mi to konečne podarilo. Finálový zápas nebol jednoduchý, veľmi fúkalo. Mali sme dlhé výmeny. Proti Age to je vždy náročné, lebo hrá veľmi inteligentne. Teší ma, že po strate druhého setu som sa rýchlo zmobilizovala s dotiahla to do úspešného konca," povedala pre TASR Bencicová.

Osemnásťročná Švajčiarka je rada, že jej zápasy sledujú aj slovenskí fanúšikovia. "Som pyšná na to, že mam slovenské korene. Obaja rodičia sú zo Slovenska, mám tam dedka i babku. Veľmi dobre vychádzam aj so slovenskými hráčkami na okruhu WTA, najmä s Kajkou Schmiedlovou a Jankou Čepelovou, sú mi sympatické. Je veľkou výhodou, že sa môžeme spolu porozprávať po slovensky."

Po úspešnom ťažení v Eastbourne čaká Bencicovú tretí grandslam sezóny vo Wimbledone, na úvod nastúpi proti bulharskej špecialistke na trávnatý povrch Cvetane Pironkovovej. "Nemám veľa času sa pripraviť na tento prestížny turnaj, keďže iba dnes som dohrala v Eastbourne. Budem sa však snažiť byť od 1. kola maximálne koncentrovaná."