Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Šport

Benčičová postúpila do štvrťfinále ženskej dvojhry na US Open

Na snímke švajčiarska tenistka so slovenskými koreňmi Belinda Benčičová sa prebojovala do štvrťfinále ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. Foto: TASR/AP

Benčičovej vyšiel úvod zápasu so Swiatekovou, keď hneď v úvodnom geme prelomila podanie vlaňajšej šampiónky Roland Garros a po potvrdení brejku sa ujala vedenia 2:0.

New York 7. septembra (TASR) - Švajčiarska tenistka so slovenskými koreňmi Belinda Benčičová sa prebojovala do štvrťfinále ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. V osemfinále vyradila ako nasadená jedenástka sedmičku "pavúka" Poľku Igu Swiatekovú 7:6 (12), 6:3. V dueli o postup do semifinále nastúpi proti Britke Emme Raducanuovej, ktorá zdolala domácu Američanku Shelby Rogersovú hladko 6:2, 6:1.

Benčičovej vyšiel úvod zápasu so Swiatekovou, keď hneď v úvodnom geme prelomila podanie vlaňajšej šampiónky Roland Garros a po potvrdení brejku sa ujala vedenia 2:0. Za stavu 5:4 išla podávať na víťazstvo v sete, no po dvojchybe prišla o servis a rozhodnutie padlo až v tajbrejku. Ten priniesol veľkú drámu. Benčičová prehrávala 2:5, no otočila nepriaznivý vývoj a v koncovke napokon slávila úspech. Prvý set trval 84 minút. V druhom dejstve Švajčiarka rýchlo odskočila Poľke na 4:1 a zabezpečila si postup medzi elitnú osmičku.

"V prvom sete to bolo veľmi vyrovnané, tajbrejk je aj o šťastí. V druhom dejstve som sa už cítila uvoľnene. Ďakujem fanúšikom za podporu, atmosféra bola výborná. Som rada, že som súperke odplatila hladkú finálovú prehru z finále turnaja WTA v Adelaide a že som to zvládla v dvoch setoch. V ženskom tenise je každý zápas iný, v uplynulých mesiacoch som veľmi zlepšila svoju hru," uviedla v prvom pozápasovom rozhovore olympijská víťazka vo dvojhre z OH 2020 v Tokiu.

Do štvrťfinále sa prebojovala aj štvrtá nasadená Češka Karolína Plíšková, ktorá zdolala štrnástku pavúka Rusku Anastasiu Pavľučenkovovú 7:5, 6:4.



ženy - dvojhra - osemfinále:

Karolína Plíšková (ČR-4) - Anastasia Pavľučenkovová (Rus.-14) 7:5, 6:4
Emma Raducanuová (V. Brit.) - Shelby Rogersová (USA) 6:2, 6:1
Belinda Benčičová (Švajč.-11) - Iga Swiateková (Poľ.-7) 7:6 (12), 6:3