Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Hamšíkov Neapol chce posilniť, Benitez už má vyhliadnutých adeptov

Tréner Rafael Benitez z SSC Neapol Foto: TASR/AP

Španielsky kouč si je však vedomý obmedzených finančných možností klubu.

Rím 6. decembra (TASR) - Tréner futbalistov SSC Neapol Rafael Benitez chce využiť januárové prestupové obdobie na posilnenie svojho kádra. Podľa talianskych médií má klub Serie A a záverečný súper slovenského majstra Slovana Bratislava v I-skupine Európskej ligy UEFA 2014/2015 záujem o angažovanie chorvátskeho obrancu Ivana Striniča z Dnipra Dnepropetrovsk a údajne sa už dohodol s janovskou Sampdoriou na podpise talentovaného útočníka Manola Gabbiadiniho.

"Prezident klubu Aurelio De Laurentis si uvedomil, že zranenie Lorenza Insigneho nám spôsobuje problémy a chce s tým niečo robiť. Každý deň s ním a športovým riaditeľom Riccardom Bigonom o tom hovorím," uviedol Benitez pred víkendovým ligovým zápasom s Empoli.

Španielsky kouč si je však vedomý obmedzených finančných možností klubu. "V porovnaní s ostatnými tímami Serie A máme piate najvyššie príjmy. Dá sa však vyhrávať aj s nižším rozpočtom, ak budeme spolu ťahať za jeden povraz. Už sa mi to podarilo vo Valencii, Liverpoole i v Chelsea. Naši fanúšikovia by nás však nemali kritizovať po dvoch remízach, alebo ak nás v tabuľke predbehnú dva lepšie tímy, ako tomu bolo v minulej sezóne," citovala agentúra Reuters Beniteza, ktorého mužstvo bolo pred víkendom na 4. mieste tabuľky Serie A, dvanásť bodov za lídrom Juventusom Turín.