Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Benna suspendovali na dva zápasy za krosček na Stonea

Útočník Dallasu Stars Jamie Benn. Foto: TASR/AP

K incidentu došlo v 2. minúte tretieho zápasu finále play off Západnej konferencie proti Vegas (0:4), keď Benn zasiahol útočníka Marka Stonea do oblasti krku.

New York 25. mája (TASR) - Oddelenie hráčskej bezpečnosti hokejovej NHL v stredu suspendovalo kapitána Dallasu Jamieho Benna na dva zápasy za krosček. K incidentu došlo v 2. minúte tretieho zápasu finále play off Západnej konferencie proti Vegas (0:4), keď Benn zasiahol útočníka Marka Stonea do oblasti krku.

Bennovi udelili hlavní arbitri trest do konca zápasu. Dodatočnú suspendáciu potvrdili po preskúmaní videozáznamu. "Bol to nešťastný zákrok. Myslím si, že musím byť zodpovednejší s telom a hokejkou. Dostal som svoj tím do náročnej situácie," uviedol pre nhl.com tridsaťtriročný Kanaďan.

Ťahúňa Dallasu sa zastal aj hlavný tréner Peter DeBoer: "Urobil chybu a cíti sa pre to zle. Nebudem ho haniť, pretože počas celej kariéry je líder tímu a každému ide príkladom na ľade i mimo neho."

Dallas prehráva v sérii 0:3 a Vegas môže rozhodnúť o postupe do finále už v noci na piatok. Lepší z dvojice sa stretne vo finále s Floridou, ktorá zdolala Carolinu 4:0 na zápasy.