Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Beňuš suverénnym víťazstvom potvrdil postup do semifinále

Na snímke slovenský reprezentant vo vodnom slalome Matej Beňuš v kvalifikačnej jazde v kategórii C1 mužov počas XXXII. letných olympijských hier v Tokiu v nedeľu 25. júla 2021. Foto: TASR - Michal Svítok

V súťaži kanoistov figurovalo osemnásť pretekárov, každý absolvoval dve rozjazdy, počítal sa lepší čas. Do semifinále postúpilo pätnásť lodí.

Tokio 25. júla (TASR) - Slovenský vodný slalomár Matej Beňuš postúpil do olympijského semifinále v C1. Účasť v elitnej pätnástke si prakticky zaistil už v prvej rozjazde, v ktorej časom 99,61 sekundy obsadil druhé miesto. V tej druhej prišiel do cieľa za 96,89 s a suverénne zvíťazil.

Beňuš mohol ísť do druhej časti kvalifikácie uvoľnene, keďže dobrý výsledok z úvodného vystúpenia mu takmer s určitosťou zaistil postup. Druhú jazdu zvládol, rovnako ako prvú, bez penalizácie, už po prvom medzičase mal slušný náskok, ktorý pretavil do najlepšieho času dňa. V druhej rozjazde zdolal Brita Adama Burgessa o 2,75 sekudny, tretí bol Nemec Sideris Tasiadis s mankom 4,34 s.

Beňuš išiel bez väčších problémov aj v prvej rozjazde, po prvom medzičase mal náskok polsekundy pred Savšekom, v spodnej časti však mierne spomalil. Napriek tomu bol jedným zo štyroch pretekárov, ktorí dosiahli čas pod sto sekúnd.

V súťaži kanoistov figurovalo osemnásť pretekárov, každý absolvoval dve rozjazdy, počítal sa lepší čas. Do semifinále postúpilo pätnásť lodí.