Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Benzema bude hrať v Saudskej Arábii, upísal sa Al Ittihadu

Futbalista Realu Madrid Karim Benzema sa teší po strelení gólu v zápase záverečného 38. kola španielskej La Ligy Real Madrid - Athletic Bilbao v Madride v nedeľu 4. júna 2023. Foto: TASR/AP

Benzema hral uplynulých 14 rokov za Real Madrid. Do španielskeho klubu prišiel v roku 2009 z Lyonu a v jeho drese nastrieľal 238 gólov v 439 stretnutiach vo všetkých súťažiach.

Džidda 6. júna (TASR) - Francúzsky futbalista Karim Benzema podpísal kontrakt s klubom Al Ittihad. Držiteľ Zlatej lopty z roku 2022 bude v Saudskej Arábii pôsobiť tri roky.

Benzema hral uplynulých 14 rokov za Real Madrid. Do španielskeho klubu prišiel v roku 2009 z Lyonu a v jeho drese nastrieľal 238 gólov v 439 stretnutiach vo všetkých súťažiach. Ten posledný zaznamenal v nedeľu v záverečnom 38. kole La Ligy, v ktorom Real remizoval s Bilbaom 1:1. Tridsaťpäťročný kanonier sa presadil z pokutového kopu. "Karim Benzema podpísal kontrakt s tímom Al Ittihad na tri roky, s platnosťou od budúcej sezóny," informovala agentúra AFP.

Benzema je po Portugalčanovi Cristianovi Ronaldovi druhým hviezdnym futbalistom, ktorého zlákala mimoriadne lukratívna ponuka z Arabského polostrova. Tretím sa môže stať kapitán úradujúcich majstrov sveta z Argentíny Lionel Messi, ktorého sa intenzívne snaží získať Al Hilal.

Ligu v Saudskej Arábii by si v budúcom ročníku mohli zahrať aj ďalšie známe mená. Predstavitelia súťaže si podľa AFP údajne vytvorili zoznam viac ako desiatich majstrov sveta a šampiónov Ligy majstrov UEFA, ktorých sa pokúsia do ligy pritiahnuť. Sú na ňom chorvátsky stredopoliar Realu Madrid Luka Modrič, brankár Tottenhamu Hugo Lloris či jeho spoluhráč z francúzskej reprezentácie a stredopoliar FC Chelsea N'Golo Kante.

Benzema prichádza do tímu šampióna krajiny. Al Ittihad v nedávno skončenom ročníku saudskej ligy triumfoval s náskokom 5 bodov pred tímom Cristiana Ronalda Al Nassr a o 13 bodovo pred Al Hilalom. S klubom z mesta Džidda si Benzema zahrá v budúcom ročníku ázijskej Ligy majstrov i v decembri na MS klubov, ktoré Saudská Arábia bude organizovať. Krajina sa snaží získať aj organizáciu majstrovstiev sveta, či už v roku 2030 alebo 2034, samostatne, alebo aj v spoločnej kandidatúre s Gréckom a Egyptom.