Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Šport

Benzema hrdinom Realu, Pochettino: Hanba, to sa nemôže stať v 2022

Na snímke prvý sprava hráč Realu Karim Benzema sa teší po strelení gólu a prvý zľava Marquinhos z Paríža Saint Germain sa dožaduje ofsajdu v odvete osemfinále Ligy majstrov vo futbale Real Madrid - Paríž Saint Germain v Madride 9. marca 2022. Foto: TASR/AP

PSG zažil ďalšie sklamanie, hviezdami nabitému tímu sa sen o zisku trofeje v LM rozplynul už pred štvrťfinálovými bránami.

Madrid 10. marca (TASR) - Karim Benzema sa stal hrdinom osemfinálovej odvety Ligy majstrov medzi futbalistami Realu Madrid a Paríža St. Germain (3:1). Po prehre 0:1 v prvom zápase na pôde PSG sa vo štvrtok ocitli domáci v dvojgólovom manku po góle Kyliana Mbappeho a ešte polhodinu pred koncom to vyzeralo na ich koniec v súťaži, no potom prišli veľké chvíle francúzskeho útočníka. Ten sa čistým hetrikom v priebehu 17 minút postaral o famózny obrat a poslal svoj tím do štvrťfinále.

"V Paríži sme prehrali o gól a v odvete súper viedol. Lenže naši fanúšikovia nám dodali obrovskú silu, tlačili nás. Toto víťazstvo je pre nich. Zaslúžili sme si postúpiť," nechal sa počuť Benzema, ktorý sa vo veku 34 rokov a 80 dní stal najstarším autorom hetriku v histórii LM. Prekonal zápis krajana Oliviera Girouda, ktorý mal 34 rokov a 63 dní, keď pred dvomi rokmi v drese Chelsea strelil tri góly do siete Sevilly. Druhý polčas sa zmenil na Benzemovu "one man show". Pri prvom góle v 61. minúte donútil brankára PSG Gianluigiho Donnarummu k chybe, po ktorej vyrovnal, o štvrťhodinu neskôr profitoval z výbornej prihrávky Luku Modriča a aj s prispením teču dal svoj druhý gól. Uplynulo iba desať a pol sekundy od výkopu a Benzema dal lídrovi francúzskej Ligue 1 mat, keď zavŕšil hetrikový obrat.

Svoj jubilejný 500. štart v drese Realu v rámci všetkých súťaží tak nemohol osláviť lepšie. "V prvom zápase sme mali šťastie, že sme prehrali iba tesne. Vedeli sme však, že v Madride budeme hrať lepšie. Bol to veľký večer v Lige majstrov, ukázali sme, že sme veľký klub," rozplýval sa Benzema. Ten sa stal prvým hráčom, ktorý skóroval v 18 kalendárnych rokoch v LM za sebou (2005-2022). Celkovo strelil už svoj 79. gól v najprestížnejšej klubovej súťaži, viac nastrieľali v histórii iba Cristiano Ronaldo (140), Lionel Messi (125) a Robert Lewandowski (85).

PSG zažil ďalšie sklamanie, hviezdami nabitému tímu sa sen o zisku trofeje v LM rozplynul už pred štvrťfinálovými bránami. V osemfinále vypadol štvrtýkrát za uplynulých šesť rokov. Najďalej sa dostal v sezóne 2019/2020, keď prehral až vo finále s Bayernom Mníchov (0:1). Na San Bernabeu pritom dlho smeroval za postupom, po hodine hry ešte nič nenasvedčovalo tomu, že by mal prísť kolaps úradujúceho francúzskeho vicemajstra. "Paríž St. Germain sa niekoľko rokov snaží vyhrať Ligu majstrov. Som skutočne sklamaný a nahnevaný. Najhoršie je, že sme boli celkovo lepší ako Real, ale postup sme si prehrali v priebehu niekoľkých minút. Tieto veci sa môžu stať, každopádne najbližších niekoľko týždňov bude ťažkých," povzdychol si tréner PSG Mauricio Pochettino.

Mbappemu, ktorý mal podľa médií zamieriť v lete po vypršaní zmluvy práve do Realu, neuznali rozhodcovia dva góly pre ofsajd. Koučovi Parížanov sa však nepáčila najmä situácia pred prvým gólom Realu, keď podľa neho Benzema fauloval brankára hostí: "Aká hanba! Prvému gólu domácich prechádzal faul na Donnarummu. Nie je možné, aby som nehovoril o takej obrovskej chybe. To sa nemôže stať v roku 2022. Prvý gól Realu úplne zmenil priebeh zápasu. Zaujíma ma, čo robil VAR, pretože tam bol faul. Je to hanba. Ak si pozriete ešte raz celú situáciu, je tam vidno jasný faul. PSG inkasoval tri góly presne za 16 minút a 41 sekúnd, z tvrdého direktu sa už nespamätal. "Ťažko sa to vysvetľuje. V súčte dvoch zápasov sme si zaslúžili ďaleko viac, ale draho sme zaplatili za naše chyby," konštatoval kapitán hostí Marquinhos.

Po zápase zaujal aj incident v útrobách štadióna. Rozhodca do svojho zápisu o stretnutí uviedol, že prezident PSG Al-Khelaifi sa snažil vniknúť do šatne arbitrov. Šéfa klubu mali rozzúriť verdikty rozhodcov, podľa neho nemal platiť prvý gól Benzemu po faule na Donnarummu. Podľa denníka Marca si Al-Khelaifi pomýlil kabíny a namiesto šatne rozhodcov začal v záchvate hnevu kričať smerom do miestnosti, v ktorej sa nachádzal delegát Realu Megia Davila. Pritom búchal na dvere a steny. Zamestnanec madridského klubu mal celý incident zachytiť svojim mobilom na videu. Keď Al-Khelaifi zbadal, že situáciu natáča, mal sa mu vyhrážať slovami: "Zabijem ťa". Športový riaditeľ PSG Leonardo sa správal rovnako agresívne a žiadal, aby sa vymazali obrázky z mobilu. Podľa niektorých médií musela dokonca zasahovať polícia. Šéfa PSG utíšili až jeho vlastní bodyguardi, ktorí zabránili väčšiemu vyčíňaniu.

Podľa francúzskych médií je Al-Khelaifi veľmi sklamaný zo skorého vyradenia a to by mohlo stáť Pochettina jeho miesto. Ako uviedol denník La Parisien, argentínskemu kormidelníkovi hrozí vyhadzov, rovnako ako športovému riaditeľovi Leonardovi.