Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Benzema ironicky reagoval na Messiho triumf v ankete FIFA: Ste klamári

Francúzsky futbalový útočník Karim Benzema v drese Realu Madrid. Foto: TASR/AP

Víťaz Zlatej lopty za sezónu 2021/22 tým dal najavo, že nesúhlasí s výsledkami ankety FIFA, ktorá zvolila Messiho za najlepšieho futbalistu na svete v roku 2022.

Paríž 28. februára (TASR) - Francúzsky futbalový útočník Karim Benzema ironicky reagoval na prvenstvo Argentínčana Lionela Messiho, ktorý dostal v ankete Medzinárodnej futbalovej asociácie (FIFA) ocenenie Hráč roka.

Benzema zverejnil na sociálnej sieti Instagram krátko po vyhlásení výsledkov video, na ktorom neznámy muž hovorí: "Dobrú noc, klamári. Klamete." Víťaz Zlatej lopty za sezónu 2021/22 tým dal najavo, že nesúhlasí s výsledkami ankety FIFA, ktorá zvolila Messiho za najlepšieho futbalistu na svete v roku 2022.

Šancu na triumf v hlasovaní mal aj Benzema, ktorý strelil v minulom roku 44 gólov v 46 zápasoch. V úspešnej sezóne dosiahol s Realom Madrid triumf v Lige majstrov aj v španielskej lige. V auguste dostal cenu UEFA pre najlepšieho futbalistu sezóny a v ankete FIFA skončil za Messim na 2. mieste. Tretí bol Kylian Mbappe, Messiho spoluhráč z Paríža Saint-Germain.

V prospech argentínskeho útočníka zavážil najmä triumf na decembrových MS v Katare, kde bol kľúčový hráč svojho tímu a dostal aj cenu pre najužitočnejšieho hráča turnaja. Argentína zdolala vo finále Francúzov 4:2 v rozstrele z 11 metrov po remíze 3:3 v riadnom hracom čase a predĺžení. Benzema chýbal vicemajstrom pre zranenie a po MS oznámil koniec reprezentačnej kariéry.