Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Berky nominoval na záver prípravy pred odchodom na ME 21-členný káder

Hlavný tréner futsalovej reprezentácie Marián Berky na turnaji Pre-World Cup v Bratislave. Foto: Vladimír Hindra

Slovákov čaká historická premiéra na finálovom turnaji ME, v základnej skupine sa postupne stretnú s Ruskom, Poľskom a Chorvátskom.

Bratislava 7. januára (TASR) - Slovenská futsalová reprezentácia absolvuje v Piešťanoch od 9. januára prípravný kemp pred odchodom na záverečný turnaj ME 2022 v Holandsku. Pozvánku dostalo 21 hráčov, tí počas kempu zabojujú o účasť vo finálnej 16-člennej nominácii trénera Mariána Berkyho na EURO 2022.

Slovákov čaká historická premiéra na finálovom turnaji ME, v základnej skupine sa postupne stretnú s Ruskom, Poľskom a Chorvátskom. V rámci prvej fázy prípravy si v decembrovom termíne pripísali na svoje konto tri cenné výhry na turnaji 4Nations doma proti Bosne a Hercegovine (5:4), Rakúsku (5:0), resp. veľmi cenné víťazstvo dosiahli v Brne proti Česku (3:1).

"Bosna a Hercegovina nám herným prejavom poslúžila v príprave na duely s Poľskom a Chorvátskom, Česko je súper, ktorého radím do top desať, tu nie je o čom diskutovať. Favoritom na Eure bude Rusko, my sa chceme pobiť o druhé postupové miesto práve v dueloch s Poľskom a Chorvátskom. V súvislosti s nomináciou, kostra tímu je vyprofilovaná, ďalší hráči majú priestor zabojovať o záverečnú nomináciu práve počas januárového kempu," povedal tréner reprezentácie Berky v rozhovore pre futbalsfz.sk.

Po predošlých úspešných výsledkoch nie je prekvapením, že v nominácii na záverečný kemp neprišlo k žiadnym výrazným zmenám. V 21-člennej nominácii figuruje 11 legionárov. Okrem lídra tímu Tomáša Drahovského, hrajúceho v španielskom Futbol Sala Garcia, je v nej 7 hráčov hrajúcich v Česku, dvojica Zaťovič – Medoň pôsobí v Poľsku, Vojtech Turek v Taliansku. Osem zástupcov zo slovenskej najvyššej ligovej súťaže dodal MIMEL Lučenec, po jednom Košice a Banská Bystrica.

Program SR na EURO 2022 v Holandsku:
21.1.: Rusko – Slovensko /17.30 Amstredam (Ziggo Dome)/
25.1.: Poľsko – Slovensko /20.30 Amstredam (Ziggo Dome)/
29.1.: Chorvátsko – Slovensko /14.30 Groningen (MartiniPlaza)/

nominácia na prípravný kemp:
brankári: Marek Karpiak (SK Slavia Praha), Richard Oberman (Podpor Pohyb Košice), Marek Kušnír (MIMEL Lučenec)
hráči do poľa: Tomáš Drahovský (Futbol Sala Garcia), Gabriel Rick, Peter Kozár, Martin Zdráhal (všetci SK Interobal Plzeň), Martin Doša (FK Chrudim), Filip Vaktor, Matúš Ševčík (obaja SK Slavia Praha), Vojtech Turek (ASD Bernalda), Patrik Zaťovič (Piast Gliwice), Kristián Medoň (Red Devils Chojnice), Dominik Ostrák, Martin Směřička, Róbert Greško, Peter Serbin, Daniel Čeřovský, Filip Márton, Anton Brunovský (všetci MIMEL Lučenec), Marek Belaník (MIBA Banská Bystrica)