Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Bernardo Silva zostane v City napriek záujmu Barcelony

Futbalista Bernardo Silva (vľavo) z Manchestru City sa teší z gólu v zápase 3. kola anglickej Premier League Newcastle United - Manchester City 21. augusta 2022 v Newcastle. FOTO TASR/AP Foto: TASR - AP

Silva pred niekoľkými dňami nevylúčil svoj odchod do katalánskej metropoly.

Manchester 23. augusta (TASR) - Portugalský futbalista Bernardo Silva, o ktorého služby prejavil záujem FC Barcelona, zostane aj po tomto prestupovom období v Manchestri City. Vyhlásil to šéf exekutívy úradujúceho anglického majstra Ferran Soriano.

Silva pred niekoľkými dňami nevylúčil svoj odchod do katalánskej metropoly. "Vedia, čo chcem," povedal 28-ročný stredopoliar, resp. krídelník smerom k predstaviteľom City. Soriano však zavrhol možný predaj portugalského reprezentanta. "Môžem povedať, že Bernardo Silva zostane v Man City," citovala šéfa exekutívy agentúra DPA. Túžbu udržať hráča v kádri vyjadril nedávno aj tréner "Citizens" Pep Guardiola.

Bernardo Silva prišiel na Etihad Stadium v roku 2017 z AS Monaco. Za City odohral 169 ligových duelov, v ktorých strelil 30 gólov. V minulej sezóne si pripísal 50 štartov vo všetkých súťažiach, zaznamenal v nich 13 gólov a sedem asistencií. Viac zápasov odohral za City len jeho krajan Joao Cancelo (52). Proti Barcelone by si mohol zahrať v stredu, keď sa jeho tím stretne so španielskym vicemajstrom v prípravnom zápase.