Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Bettman sa verejne ospravedlnil Beachovi

Komisár NHL Gary Bettman, foto z archívu. Foto: TASR/AP

Nemôže nám byť viac ľúto tej traumy, ktorú musel Kyle zniesť, uviedol komisár NHL.

New York 2. novembra (TASR) - Komisár hokejovej NHL Gary Bettman sa verejne ospravedlnil Kyleovi Beachovi. Prvýkrát tak zareagoval na správu vyšetrovateľa, podľa ktorej prípad sexuálneho obťažovania hráča klub Chicago Blackhawks prevažne ignoroval.

"Nemôže nám byť viac ľúto tej traumy, ktorú musel Kyle zniesť. Naším cieľom teraz musí byť urobiť všetko, čo bude nevyhnutné, aby sme sa cez toto mohli preniesť," uviedol Bettman v stanovisku, z ktorého citovala agentúra AFP.

Komisár NHL obhajoval kroky, ktoré sa vykonali po zverejnení škandálu. Konkrétne odchod bývalého trénera Chicaga Joela Quennevillea z postu kouča Floridy a pokutu dva milióny dolárov pre tím Blackhawks.

Beach obvinil zo sexuálneho obťažovania niekdajšieho videoanalytika Brada Aldricha, ktorý skončil v tíme Chicaga 14. júna 2010 bez ďalšieho vyšetrovania záležitosti. O tri roky neskôr sa priznal v inom prípade sexuálneho obťažovania stredoškolského hokejistu, ktorý neskôr taktiež zažaloval Chicago za to, že nekonalo voči svojmu niekdajšiemu trénerovi. Aldrich si za tento prípad odsedel deväť mesiacov.