Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Bežkyňa na lyžiach Digginsová získala zlato na 10 km voľne

Americká bežkyňa na lyžiach Jessica Digginsová na trati 10 km voľnou technikou s intervalovým štartom na MS v Planici. Foto: TASR/AP

Digginsová má už zo svetového šampionátu zlato z tímšprintu z roku 2013 spoločne s Kikkan Randallovou. Celkovo má na konte z podujatia dve zlatá, dve striebra a dva bronzy.

Planica 28. februára (TASR) - Americká bežkyňa na lyžiach Jessica Digginsová triumfovala na trati 10 km voľnou technikou s intervalovým štartom na MS v Planici. Tridsaťjedenročná pretekárka sa dočkala prvého individuálneho zlata na vrcholnom podujatí. Striebro získala s mankom 14 sekúnd Švédka Frida Karlssonová a bronz s odstupom 19,5 s ďalšia Švédka Ebba Anderssonová.

Digginsová má už zo svetového šampionátu zlato z tímšprintu z roku 2013 spoločne s Kikkan Randallovou. Celkovo má na konte z podujatia dve zlatá, dve striebra a dva bronzy. Z desiatky voľne má už druhé miesto zo šampionátu vo Falune 2015. Vtedy triumfovala Švédka Charlotte Kallaová. Karlssonovej opäť ušlo individuálne zlato, v zbierke má štyri striebra a dva bronzy, zlatá bola iba raz so štafetou. Anderssonová po triumfe v skiatlone získala v Planici druhú medailu.

Digginsová udávala tempo pretekov od úvodu, najrýchlejší čas mala na všetkých medzičasoch. "Vedela som, že mám formu, no k úspechu bolo treba mať dobre pripravené lyže. To som mala a chcem veľmi poďakovať môjmu servisnému tímu. Toto boli zrejme moje najlepšie preteky v kariére," tešila sa v cieli Digginsová.

MS v Planici - 10 km voľne:

1. Jessica Digginsová (USA) 23:40,8 min
2. Frida Karlssonová (Švéd.) +14,0 s
3. Ebba Anderssonová (obe Švéd.) +19,5
4. Anne Kjersti Kalvaaová (Nór.) +35,1
5. Ingvild Flugstad Östbergová (Nór.) +46,6
6. Francesca Franchiová (Tal.) +51,2
7. Pia Finková (Nem.) +53,2
8. Nadine Fähndrichová (Švajč.) +55,6
9. Kerttu Niskanenová (Fín.) +56,6
10. Maja Dahlqvistová (Švéd.) +58,5